A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Новини

5 фактів про підготовку й ухвалення Конституції

1. Проєкт Конституції України підготувала Конституційна комісія. 1992 року відбулося його всенародне обговорення і 26 жовтня 1993-го вироблено остаточний варіант. Далі справа призупинилася майже на рік. У листопаді 1994 року, після дострокових президентських і парламентських виборів, нові народні обранці створили ще одну Конституційну комісію.

08:06 28.06.2021

В’ячеслав Негода: Внесення змін до законопроєкту «Про місцеве самоврядування в Україні» дозволить посилити спроможність територіальних громад

Розподіл повноважень органів місцевого самоврядування у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою обговорили учасники узгоджувальної наради, яка відбулась під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди.

09:32 24.06.2021

На Черкащині встановили рекорд України зі скандинавської ходьби

Цими вихідними в Катеринопільській селищній територіальній громаді відбувся масштабний спортивний фестиваль «MHP-SPORT FEST». На місцевому стадіоні «Колос» відбувалися різноманітні активності з футболу, волейболу, дартсу, шахів, кросфіту, йоги, джампінгу. Подією дня стало встановлення національного рекорду зі скандинавської ходьби.

09:30 22.06.2021

Вітаємо з днем народження депутата Уманської районної ради Івана РОДІОНОВА

Керівництво та депутатський корпус Уманської районної ради восьмого скликання щиро вітають свого поважного колегу – депутата РОДІОНОВА Івана Вікторовича, секретаря постійної комісії з питань агропромислового комплексу, підприємництва та  регулювання земельних відносин, екології, ліквідації надзвичайних ситуацій, охорони навколишнього природного середовища – з нагоди Дня народження!

12:32 20.06.2021

Вітання фермерам Уманського району із професійним святом

Сьогодні, 19 червня, в Україні святкують День фермера. Це свято заснував Президент Володимир Зеленський, підписавши відповідний Указ №234/2020. Згідно із Указом глави держави, День фермера встановлено з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні та на підтримку ініціативи громадськості. Це свято присвячене вшануванню вкладу фермерських господарств у розвиток агропромислового сектору і продовольчої безпеки України.

09:10 19.06.2021

Через Черкащину проляже «дорога єдності»

Зшити Україну найдовшою дорогою та з’єднати схід та захід єдиною магістраллю планують вже цього року до 30 річниці Незалежності. Протяжність нового автошляху становитиме майже 1400 км. В Укравтодорі хочуть відремонтувати понад 600 км автошляху у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

16:55 15.06.2021

Слідом за дощами – справжнє тепло, – Черкаський гідрометцентр

За прогнозом синоптиків, у першій половині цього тижня на погоду Черкащини ще впливатимуть атмосферні фронти південного циклону. Тому ще будуть грози з високою ймовірністю швидкоплинних зливових дощів на фоні наближених до норми температур: вночі 11..16º, вдень 21..26º. 

16:13 14.06.2021

В Україні запрацювали електронні лікарняні

Щороку 5,5 млн українців отримують листки непрацездатності, які обходяться державі у понад 18 мільярдів гривень. А частина з них видавалася людям, які були насправді здоровими.

16:11 11.06.2021

«Медицина в селі стає більш доступною», - Віталій Олійник про відкриття пункту екстреної медичної допомоги в Ладижинці

10 червня 2021 року в селі Ладижинка за ініціативи очільника місцевої громади Сергія Цоколенка відбулося урочисте відкриття пункту постійного базування бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги.

15:39 10.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь