A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Новини

Децентралізація: 5 законів лютого

Законопроект №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Він є, мабуть, найважливішим з усіх, адже проводить декомунізацію українського законодавства у частині адміністративно-територіального устрою. Зокрема, фактично скасовує постанову президії Верховної Ради УРСР від 1981 року, якою зараз регулюється порядок формування адміністративно-територіального устрою. Також цей законопроект запроваджує нові процедури, які відповідають Конституції України та Європейській хартії місцевого самоврядування. Я хочу наголосити, що проект закону 8051 не затверджує адміністративно-територіальний устрій України, про що помилково розповідають деякі засоби масової інформації та навіть народні депутати, а лишень визначає порядок формування такого адміністративно-територіального устрою. Завдяки цьому законопроекту стане можливим закінчення першого етапу реформи, і проведення виборів до місцевих рад 2020 року вже на новій основі.

16:13 24.01.2019

Ми рішучі в продовженні реформ, які приносять результат для України, – Президент на Національній інвестиційній раді у Давосі

Президент Петро Порошенко під час засідання Національної інвестиційної ради у Давосі наголосив, що в Україні проводяться реформи, завдяки яким збільшуються інвестиції і довіра до країни.

16:02 24.01.2019

Володимир Гройсман представив новий етап реформи децентралізації

Сьогодні, 23 січня, на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував плани Уряду по продовженню реформи децентралізації, яка визнається експертами як одна з найуспішніших реформ в Україні. Голова Уряду представив план дій, який має забезпечити незворотність реформи та її повсюдність – щоб усі жителі України відчули на собі усі переваги децентралізації, щоб громади отримали всі необхідні ресурси і повноваження для свого розвитку.

15:54 23.01.2019

Загальні збори громадян села Дубова

22 січня 2019 року відбулися загальні збори громадян села Дубова. Участь у сходці села взяли заступник голови районної ради Петро Бабкін, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, начальники структурних підрозділів районної державної адміністрації, громада населеного пункту.

15:42 23.01.2019

На Уманщині відзначили День Соборності України

22 січня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук відвідали Родниківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де взяли участь у святкових заходах з нагоди Дня Соборності України.

16:46 22.01.2019

Голова районної ради Оксана Супрунець взяла участь у сходах села Рогова

Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, а також керівники структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь у сходах селян, що відбулися 22 січня в сільському клубі села Рогова.

16:40 22.01.2019

В населених пунктах Уманського району продовжуються загальні збори громадян

Сьогодні відбулися загальні збори громадян села Вільшана Слобідка, які провів сільський голова Леонід Оратівський. Участь у сходці села взяли голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутати районної ради Анатолій Матерянський та Анатолій Кисіль, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, громада села.

16:39 21.01.2019

До уваги представників агропідприємств

Для забезпечення захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств та оперативного реагування на випадки силового захоплення земельних ділянок та об’єктів аграрної інфраструктури, інші прояви аграрного «рейдерства» при Черкаській обласній державній адміністрації діє регіональна робоча група з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (адреса: м. Черкаси, бул. Шевченка, 185, номер гарячої лінії: (0472) 33-00-27.

14:15 21.01.2019

Цього тижня на Черкащині сніжитиме

Вже в середу активні атмосферні фронти циклону з південного-заходу принесуть на Черкащину снігопади. Розраховуємо на приріст снігу до існуючої висоти на 10-15 см, а в західних районах області до 20 см. Найбільш інтенсивний сніг випадати вдень та ввечері 23 січня.

12:41 21.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь