A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2019 16:46
Кількість переглядів: 717

22 січня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук відвідали Родниківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де взяли участь у святкових заходах з нагоди Дня Соборності України.

- Сьогодні виповнюється 100 років від дня проголошення Акту Злуки Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки. Цей значимий для української держави день закарбувався в історії нашої держави серйозним кроком до об’єднання українських земель.  Про це мріяли і сьогодні мріють більшість українців, за що віддали своє життя сотні тисяч кращих синів і доньок України, серед яких і наші сучасники. У день відзначення сторічного ювілею проголошення Акту Злуки Західноукраїнської Народної Республіки і Української Народної Республіки бажаю усім нам єдності, злагоди та консолідації навколо ідеї розбудови розвинутої європейської України, - відзначила Оксана Супрунець під час своєї вітальної промови на урочистій лінійці.  

- Ви є  майбутнім, завтрашнім днем України.  Завжди пам’ятайте про це – від вас залежить, якою стане наша держава за кілька років. Будьте гідними цих сподівань! Нехай вам у цьому допомагає Всевишній, - звертаючись до учнівської спільноти школи, наголосила Оксана Анатоліївна.

Цього ж дня голова районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький та Родниківський сільський голова Руслан Яремчук урочисто поклали квіти до погруддя генію українського народу Тарасу Шевченку.

Довідково

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь