A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулося засідання постійних комісій Уманської районної ради

Дата: 17.12.2018 17:18
Кількість переглядів: 921

Сьогодні відбулося засідання постійних комісій Уманської районної ради. Депутатські комісії розглянули проект бюджету Уманського району на 2019 рік, який представив начальник фінансового управління районної державної адміністрації Микола Івасюк.  Микола Якович зауважив, що при розробці проекту районного бюджету на 2019 рік враховано вимоги Податкового і Бюджетного кодексів України, макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2019 – 2021 роки, схвалені постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 546, основні напрями бюджетної політики на 2019–2021 роки, схвалені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 315-р., Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Обсяг доходів районного бюджету на 2019 рік прогнозується у сумі   264 589,377 тис. грн., в тому числі власні та закріплені доходи загального фонду – 50777,0 тис. грн.,  спеціального фонду – 2 739,7 тис. грн., базова дотація – 3 338,2 тис. грн., дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 9 274,157 тис. грн., освітня субвенція – 45 821,9 тис. грн., медична субвенція – 15 610,3 тис. грн., інші субвенції з державного бюджету –  136 667,314 тис. грн., субвенції з обласного бюджету – 360,806 тис. грн.

Цього дня депутатські комісії розглянули Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік. Проект даної Програми представила начальник управління економічного розвитку та торгівлі Уманської райдержадміністрації Тетяна Солом’яна.  

Тетяна Олександрівна відзначила, що основною метою Програми є підвищення стандартів та якості надання послуг, зростання добробуту населення району за рахунок стабілізації економіки, посилення конкурентоспроможності підприємств, реалізації стратегії всебічного збалансованого розвитку, підвищення ефективності інвестиційної складової та розвиток підприємництва, збереження і відтворення трудових ресурсів.

З метою досягнення зазначеної цілі та виконання завдань Програми визначено головні пріоритети економічного і соціального розвитку:

  • модернізація промислового комплексу, підвищення конкурентоспроможності місцевої продукції, реалізація пріоритетних інвестиційних проектів у промисловості;
  • створення сприятливих умов для розвитку підприємництва та налагодження державно-приватного партнерства, розширення  інфраструктури підтримки бізнесу;
  • формування привабливого інвестиційного іміджу району, залучення в економіку вітчизняних та іноземних інвестицій, комплексний супровід реалізації важливих інвестиційних проектів;
  • впровадження у житлово-комунальному господарстві енергозберігаючих технологій та раціональне використання енергоресурсів;
  • забезпечення наповнюваності місцевих бюджетів, проведення раціональної та ефективної бюджетної політики, дотримання фінансової дисципліни, підвищення результативності бюджетних видатків;
  • забезпечення концентрації фінансових ресурсів на пріоритетних напрямках  розвитку району, введення в експлуатацію пускових об'єктів та об'єктів, які мають високу соціальну і економічну значимість;
  • підвищення стандартів життя населення шляхом зростання рівня зайнятості, поліпшення якості та доступності освіти і медичного обслуговування, стабільності соціального захисту громадян.

Також цього дня депутатські комісії заслухали та ухвалили до розгляду сесії ряд районних Програм, а саме:

  1. Про затвердження Цільової програми підтримки військовослужбовців, які уклали контракт в 2018-2019 роках.
  2. Про  районну програму розвитку та забезпечення  функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на період 2019-2021 років.
  3. Про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Уманського району на 2019-2020 роки.
  4. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2019 рік.
  5. Про Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки.
  6. Про внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки.
  7. Про внесення змін до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців на 2018-2022 роки.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь