A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулося урочисте засідання сесії Уманської районної ради

Дата: 22.08.2021 13:22
Кількість переглядів: 303

З нагоди 30-ї річниці незалежності України 19 серпня 2021 року голова Уманської районної ради Віталій Олійник провів урочисте засідання сесії районної ради.

У залі адміністративного міського будинку панувала атмосфера піднесеності, депутати та запрошені одяглися у вишиванки, віншуючи один одного щирими привітаннями, адже зібралися напередодні величного державного свята.

Голова районної ради оголосив, що в урочистому засіданні сесії беруть участь Почесні громадяни Уманського району, депутати Уманської районної ради минулих скликань, очільники територіальних громад, а також гості із Польщі: Пьотр Грущинскі - староста Гнєзненського повіту Великопольського воєводства, регіону-побратима Уманського району з 2010 року та Радослав Собков’як - депутат Ради Гнєзненського повіту, директор школи №3 міста Гнєзно.

Спочатку депутати розглянули й підтримали проєкти рішень згідно затвердженого порядку денного сесії, а далі розпочалась урочиста частина сесійного засідання.

 

З урочистою промовою на сесії виступив голова Уманської районної ради Віталій Олійник та привітав усіх з прийдешніми святами – Днем Державного Прапора України та 30-ою річницею Незалежності України. Його вітання були звернені до присутніх у залі, до всієї громади новоутвореного Уманського району. Зокрема, Віталій Васильович акцентував увагу на історичних віхах становлення української державності. Очільник представницької влади району знайшов теплі слова пошанування для всіх тих, хто у різні часи творив і творить історію району, добрими справами уславив Уманський край та й сьогодні примножує його здобутки, працюючи в 12 територіальних громадах нашого регіону. Віддаючи шану патріотам усіх поколінь, які виборювали незалежність Української держави й тим, хто і нині зі зброєю в руках боронить Україну на сході, Віталій Олійник оголосив хвилину мовчання. Також від імені депутатського корпусу Уманської районної ради, від жителів новоутвореного Уманського району було покладено корзину квітів до пам’ятника полеглим нашим землякам на сході України.

Далі зі словами привітань до всіх присутніх на сесії звернувся голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук. Ігор Миколайович висловив щиру подяку запрошеним польським гостям за підтримку у розбудові нашої держави, а також за партнерство та співробітництво між Гнєзненським повітом та Уманським районом. Посадовець висловив подяку усім, хто докладає зусиль для покращення добробуту та процвітання Уманщини, побажав міцного здоров’я та мирного неба присутнім.

До теплих слів привітань з прийдешніми державними святами долучилися й запрошені гості з Польської Республіки. Староста Гнєзненського повіту Пьотр Грущинські у своєму виступі означив подальші шляхи співпраці між Гнєзненським повітом та Уманським районом на наступні десятиліття. Як представник органів місцевого самоврядування, він також акцентував увагу на те, що нашою спільною метою є розбудова економіки країни, фундамент якої закладається саме на місцевому рівні.

Депутат Ради Гнєзненського повіту Радослав Собков’як наголосив, що основою партнерської співпраці між Гнєзненським повітом та Уманським районом є взаємна довіра та розуміння спільної мети, що відображається не лише у взаємовідносинах між органами самоврядування, а й на міждержавному рівні. Пан Радослав передав вітання від голови Ради Гнєзненського повіту Даріуша Пілака та побажав успіхів у розбудові незалежної та процвітаючої України.

На згадку про гостинний Уманський край польським гостям було вручено вишитий рушник, як атрибут української культури, та вишиту карту України.

До хвилюючих і приємних хвилин сесії додалися і музичні вітання для усіх присутніх. 

А насамкінець - спільне фото на згадку про урочисту подію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь