A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Верховна Рада схвалила Програму дій Уряду

Дата: 07.10.2019 16:49
Кількість переглядів: 421

Верховна Рада України схвалила Програму дій Кабінету Міністрів України, яку презентував Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. За документ проголосували 236 народних депутатів.

Під час презентації Олексій Гончарук відзначив, що Програма дій є фундаментом для майбутньої роботи Уряду та включає в собі три складові: розвиток людського капіталу, розвиток економіки та побудова ефективної держави.

У наступні п’ять років Уряд планує продовжити, зокрема, формування Нової української школи, реформування освіти та реформу медицини за принципом «гроші ходять за пацієнтом», програму «Доступні ліки».

«Головна задача на наступні п’ять років – це подолати бідність. Це не просто якась високопарна пропозиція. У нас в Україні, на жаль, більше десяти мільйонів наших співгромадян живуть за межею бідності. Що це означає? Це означає, що вони отримують менше, ніж прожитковий мінімум», – наголосив Олексій Гончарук у своєму виступі.

Олексій Гончарук додав, що за наступні 5 років Уряд ставить собі за мету добитися 40-відсоткового економічного зростання і вважає таку задачу цілком реалістичною.

«Для цього в наступному році треба зрости на 5%, і кожний наступний рік – на 7%. Це абсолютно реальна історія. Для цього потрібно підвищити рівень економічної свободи в країні, тому що вільна людина є більш продуктивною. Наша ідеологічна платформа, з якою ми підходимо до економічного розвитку, – це безумовно економічна свобода», – підкреслив Прем’єр-міністр України.

Очільник Уряду також презентував візію щодо реформування фінансової системи, митниці та податкової, стратегію здешевлення ресурсів для бізнесу, а також стратегію зниження дефіциту державного бюджету, підвищення доходів українських родин.

«Ми виходимо з того, що українська сім’я, українське домогосподарство, доходи яких є не дуже високими, не повинні витрачати більш ніж 15 відсотків від свого сукупного доходу на комунальні послуги. Поки ми не забезпечимо інший рівень доходів для цих людей, держава повинна захищати такі сім’ї і допомагати їм, підтримувати за рахунок програми субсидій, яку безумовно буде продовжено», – наголосив Олексій Гончарук.

Докладніше з програмою можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/31NKawZ

Презентація доступна https://bit.ly/2pEaBXQ

За інформацією Урядового порталу


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь