A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Цікава екскурсія для учасників районного краєзнавчого конкурсу

Дата: 18.06.2019 16:40
Кількість переглядів: 721

14 червня 2019 року за ініціативи голови Уманської районної ради Оксани Супрунець та безпосередньої участі відділу освіти молоді та спорту районної державної адміністрації для учасників районного краєзнавчого конкурсу «Світу не пізнаєш, не знаючи свого краю» було організовано екскурсію за одним із туристичних маршрутів Уманщини.



 

До складу екскурсійної групи ввійшли учні та вчителі з освітніх закладів сіл Родниківка, Колодисте, Косенівка, Черповоди, Дубова, Текуча, Дмитрушки, Собківка, Центру дитячої та юнацької творчості.

Розпочалась екскурсія із с.Косенівка, де екскурсанти відвідали музей-садибу воєначальника Другої світової війни, генерал-лейтенанта, Героя України Кузьми Дерев’янка, побули у шкільному військовому музеї, вшанували пам’ять полеглого в АТО воїна Віталія Звездогляда, також оглянули мальовничу ландшафтну місцину, де буде створено парк «Мала Софіївка».



 

Наступним пунктом відвідування стало село Оксанина, батьківщина двічі Героя Радянського Союзу, генерала армії Івана Черняховського. Діти та вчителі побували в музеї прославленого земляка, де оглянули цікаві експозиції й музейні предмети, та побули на Алеї Слави, де вставлено стели на честь усіх уродженців Уманщини, які стали Героями Радянського Союзу в час Другої світової війни.



 

Далі екскурсійний маршрут проліг через селище Бабанка, де всіх охочих чекала цікава екскурсія до музею народного побуту та етнографії, відкриття якого відбулось 15 жовтня 2005 року в приміщенні колишньої дитячої музичної школи. Музей відіграє важливу роль у збереженні надбань минулого, встановленні національного самоусвідомлення через постійно діючі експозиції, які містять архівні матеріали, фотоматеріали пов’язані з пам’ятниками історії, культури, архітектури в різні періоди творення нашої держави.



 

Завершилась екскурсія в с.Коржовий Кут, де знаходиться комплексна природна пам’ятка «Долина Миколи Чудотворця», внесена рішенням обласної ради народних депутатів № 28 - 8/у від 28.08.2009 року до списку заповідних територій Черкаської області. 



 

Площа об’єкту становить 10,9 га. Знаходиться він в долині річки Ревуха, котра за селом Коржова впадає в річку Ятрань. На цій території охороні підлягають рідкісні та типові види рослин, представники тваринного світу. Скелясті виступи гранітних каменів у верхній частині долини представляють особливий інтерес. На одному з них у 2008 році й були виявлені сліди людських ніг.

За словами учнів та вчителів, екскурсія була цікавою та змістовною.



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь