A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Депутати Уманської районної ради затвердили районний бюджет на 2019 рік

Дата: 21.12.2018 16:39
Кількість переглядів: 1160

Голова районної ради Оксана Супрунець 21 грудня 2018 року провела засідання чергової сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських і селищної рад, представники інших районних закладів та установ і засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії голова районної ради вручила Почесні Грамоти Черкаської обласної ради депутатам районної ради за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад області:

 

  • Гриню Юрію Івановичу;
  • Кузьменко Людмилі Іванівні;
  • Кочубею Миколі Дмитровичу;
  • Кобець Любові Іванівні;
  • Коцюбенку Василю Володимировичу

За результатами щорічного обласного конкурсу «Краща сільська рада року», вдруге Родниківська сільська рада виборола перше місце за реалізацію програм соціально-економічного і культурного розвитку села. Тож голова районної ради вручила заслужену нагороду сільському голові села Родниківка Руслану Яремчуку.

                        

Депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Спочатку розглянули й схвалили районний бюджет на 2019 рік. За словами начальника фінансового управління райдержадміністрації Миколи Івасюка, обсяг доходів районного бюджету на 2019 рік прогнозується у сумі 264,6 млн грн, в тому числі власні та закріплені доходи загального фонду – 50,8 млнгрн,  спеціального фонду – 2,7 млн грн, базова дотація – 3,3 млн грн, дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 9,3 млн грн, освітня субвенція – 45,8 млн грн, медична субвенція – 15,6 млн грн, інші субвенції з державного бюджету – 136,7 млн грн, субвенції з обласного бюджету – 360,8 тис. грн.

Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2019 рік визначено у сумі 264,6 млн грн, з яких 261,8 млн грн – видатки загального фонду та 2,7 млн грн – видатки спеціального фонду.

На фінансування заходів та утримання закладів освіти передбачено коштів у сумі 70,6 млн грн, що складає 54,5 % від загального обсягу видатків загального фонду (без врахування міжбюджетних трансфертів), охорони здоров’я – 27,5 млн грн (21,1%), соціального захисту та соціального забезпечення – 8,6 млн грн (6,7 %), культури і мистецтва – 5,5 млн грн (4,3 %), фізичної культури і спорту – 199,3 тис. грн (0,2%), державне управління – 3,2 млн грн (2,4 %), інші видатки – 14 млн грн (10,8 %), з них трансферти сільським та селищному бюджетам на утримання дошкільних навчальних закладів, установ культури у сумі 13,3 млн грн.

Згодом депутати затвердили програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, яку представляла на сесії начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна.

Депутати розглянули та затвердили районні довгострокові Програми, а саме:

  1. Підтримки військовослужбовців, які уклали контракт в 2018-2019 роках.
  2. Розвитку та забезпечення  функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на період 2019-2021 років.
  3. Підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Уманського району на 2019-2020 роки.
  4. Розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки.

Рішенням сесії районної ради передбачені кошти в сумі 6 300,886 тис. гривень на фінансування програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2019 рік.

Також на сесії було затверджено програму «Організація харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій загальноосвітніх навчальних закладів району на 2019 рік», фінансовий ресурс цієї Програми (на придбання продуктів харчування) в наступному році передбачається в розмірі 1 785,0 тис. гривень.

Депутати внесли зміни до районних довгострокових Програм:

  1. Медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців на 2018-2022 роки.
  2.  Функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення обороноздатності, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період  на 2018 – 2020 роки».

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації Олег Ярошевич представив проект рішення зі змінами до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки.

Зміни до програми передбачають виділення коштів на автомобільне перевезення на приміських маршрутах на загальну суму 2294,25 тис. гривень, залізничне перевезення – 40,0 тис. гривень та оплату по встановленню телефонів та користування телефоном – 21,2 тис. гривень.

Серед інших питань які цього дня розглянули на пленарному засіданні були питання комунальної власності, затвердження нормативно-грошових оцінок та затверджено план роботи Уманської районної ради на І півріччя 2019 року.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь