A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Круглий стіл на тему «Органи державної влади України як відкрита інформаційна система»

Дата: 13.03.2019 16:33
Кількість переглядів: 944

13 березня в Уманському національному університеті садівництва кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін навчального закладу, за ініціативи Керівного комітету Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», відбувся круглий стіл на тему «Органи державної влади України як відкрита інформаційна система».

Сприяв проведенню круглого столу старт в Україні 11 березня Тижня Відкритого Уряду, що проходить в рамках участі нашої держави у міжнародній Ініціативі «Партнерство «Відкритий Уряд».

Тиждень відкрив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбукзазначив, що Уряд працює відкрито з першого дня і постійно впроваджує механізми прозорості та ефективності роботи Кабінету Міністрів України: «Ми в активному діалозі з бізнесом, експертним середовищем, громадськістю та міжнародними партнерами», – підкреслив Прем’єр.

Мета ініціативи «Відкритий уряд» – поєднати уряди, бізнес, міжнародні організації задля вирішення проблем людей. Участь у партнерстві передбачає створення середньострокових планів дій. Україна, в рамках реалізації таких планів, вже запровадила технологію закупівель ProZorro, портал відкритих даних, систему електронного декларування, стандарти прозорості.

До участі у круглому столі, що проходив у нашому закладі вищої освіти, було запрошено представника місцевої влади – очільницю Уманської районної ради Оксану Супрунець .

                     

Вітальним словом засідання відкрив завідувач Центру культури і виховання студентів Петро Паєвський.

Під час обговорення, представник влади, звернула увагу на потребу вдосконалення та підвищення ефективності системи державного управління в інформаційній, науковій і медичній  сферах. Розглянула питання щодо єдності підходів до поняття «інформація». Стосовно кодифікації інформаційного законодавства доповідач зауважила, що цю роботу слід проводити з одночасним удосконаленням положень чинного законодавства. Окрему увагу, на думку Оксани Супрунець, необхідно приділити питанню освіти в інформаційній сфері, насамперед – професійній, а також перепідготовці та підвищенню кваліфікації фахівців через систему відповідних навчальних закладів.

Підсумовуючи свій виступ, Оксана Супрунець зауважила, що діяльність держави в інформаційній сфері має створювати надійні умови для здійснення належного організаційно-правового забезпечення суспільних відносин щодо збирання, зберігання, використання та поширення інформації.

          



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь