A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Депутати районної ради обговорили актуальні питання життєдіяльності Уманщини

Дата: 16.10.2019 16:24
Кількість переглядів: 1061

Сьогодні, 16 жовтня 2019 року, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела позачергову 48-му сесію районної ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, сільські, селищний голови, працівники районної ради, представники місцевих засобів масової інформації.

Розпочинаючи роботу сесії, депутати районної ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять справжнього патріота Уманщини, підполковника міліції, депутата Уманської районної ради сьомого скликання Анатолія Івановича Панченка, який 4 жовтня 2019 року відійшов у вічність, а також вшанували пам'ять депутата Шаринської сільської ради, голови ФГ «Кравчукове» Ганни Михайлівни Кравчук, дружини депутата районної ради Миколи Сергійовича Кравчука.

Опісля депутати районної ради затвердили порядок денний засідання, до якого включили ще одне питання: про звернення депутатів районної ради щодо наповнення бюджету Уманського району. За дорученням депутатського корпусу районної ради проект звернення зачитав депутат Сергій Михайлович Войченко.

Наступним своїм рішенням обранці району визнали повноваження депутата районної ради сьомого скликання Лідії Андріївни Хоменко замість покійного депутата від ВО «Батьківщина» Анатолія Івановича Панченка.

У ході засідання сесії депутати заслухали інформацію про розвиток фізичної культури і спорту в Уманському районі. За результатами обговорення даного питання на засіданні постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення та засобів масової інформації та на президії районної ради, голова районної ради Оксана Супрунець відзначила, що необхідно активізувати роботу з розвитку спорту в розрізі кожного населеного пункту району, зокрема, збільшити кількість спортивних команд з різних видів спорту. Оксана Анатолївна наголосила на необхідності ухвалення сільських програм розвитку фізичної культури і спорту, на які б з місцевих бюджетів виділялися кошти.

Водночас районна рада внесла зміни до двох районних програм – комплексної програми «Турбота»  на 2014-2020 роки та комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки, а також до районного бюджету на 2019 рік».

Разом з тим, депутати ухвалили звернення до обласної державної адміністрації та обласної ради щодо ремонту автомобільних доріг на Уманщині та низку рішень: про встановлення поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води; про звернення депутатів районної ради щодо ремонту автомобільних доріг; про попередження головного лікаря Уманської центральної районної лікарні  про наступне вивільнення в зв’язку з реорганізацією закладу; про надання дозволу Уманській центральній районній лікарні на продовження терміну дії договору оренди приміщення; про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на списання основних засобів; про внесення змін  до складу постійної комісії районної ради.

Серед рішень, які не отримали підтримку депутатського корпусу, – про хід виконання Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки, а також про створення комунального закладу «Малий груповий будинок».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь