A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Візит голови Черкаської ОДА Олександра Вельбівця на Тальнівщину

Дата: 22.02.2019 14:12
Кількість переглядів: 819

Сучасне автоматизоване обладнання, мінімум енергозатрат, високі виробничі потужності та, як наслідок, екологічно чистий і якісний продукт. Усе це про нещодавно створений завод із переробки зернових культур ТОВ «МОВЕР МІЛ», що в с. Криві Коліна на Тальнівщині. Учора його урочисто відкрили, продемонструвавши виробничі потужності, які, за словами господарів підприємства, сягають 350 т борошна на добу. Тут виробляють манку та висівки, а також борошно трьох сортів, що реалізують під торговою маркою «Перший млин».

                       

Зауважимо, на будівництво та оснащення заводу спрямували близько 100 млн грн. Нині тут працює 40 осіб, але в подальшому планують збільшити до 100. Засновник заводу Володимир Мовчан зазначає, що виробництво поки що функціонує не на повну потужність, однак наразі тут працюють над його розширенням.

– Свого часу я зрозумів, що важливо займатися саме переробкою сировини,– розповідає Володимир Петрович. – Зараз ми активно вивчаємо ринки збуту висівок, борошна, манки, напрацьовуємо партнерські стосунки. Реалізуємо ж продукцію, здебільшого, по Україні, водночас маємо вже перші контракти з європейськими партнерами.

Участь у заході взяли голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

Як віджзначив голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, що створення такого потужного виробництва – успішний приклад розвитку внутрішніх інвестицій. Залучення ж їх в аграрний сектор економіки на сьогодні є одним із важливих завдань, визначених Президентом України.

– Внутрішні інвестиції, зокрема в переробку сільськогосподарської продукції – звісно, пріоритетне завдання для розвитку аграрної Черкащини, – зауважує керівник області. – Ми насправді виробляємо багато сировини, при цьому маємо посилити переробку. Адже навіть елементарна обробка – це додана вартість на продукцію, нові робочі місця, це в цілому розвиток території, впровадження соціальних проектів. Водночас влада намагається усіляко підтримувати підприємців. Тож, сподіваюсь, у подальшому кількість подібних виробництв на Черкащині зростатиме.

Зауважимо, для працівників заводу на сьогодні придбали 21 житловий будинок, а підвозять людей до виробництва двома автобусами.

Приємно вражений від побаченого на підприємстві й заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який прибув до нашої області в межах робочого візиту. Він зауважив, що сьогодні це підприємство – одне з найбільших потенційних експортерів борошна в державі. За його словами, цінно те, що сучасне обладнання, як от на «МОВЕР МІЛ», дає змогу виготовляти продукцію з меншими затратами й при цьому має всі перспективи бути конкурентним на світовому ринку.

Детально про етапи переробки та виготовлення кінцевого продукту поінформував гостей директор заводу Олег Притула. Каже: перша перевага заводу – це сучасне обладнання:

– Тут усе автоматизовано. Важливо, що, порівняно з іншими заводами, ще старого зразка, ми майже вдвічі менше використовуємо електроенергію на 1 т переробки пшениці. Інша перевага – людський ресурс, адже певний час виробництво може функціонувати при мінімальній кількості залучених фахівців. А ще важливий показник – вихід готової продукції, бо сьогодні, маючи якісну сировину, маємо змогу одержувати до 80 % борошна першого ґатунку.

Крім того, цього дня гості мали змогу переконатися, що місцевий підприємець інвестує і в соціальні проекти. Зокрема, у капітальний ремонт місцевого ФАПу, місцевої школи та будинку культури, ремонт під’їзних доріг до села, побудову церкви в Тальному та в селі Криві Коліна та ін.

Тут відбулось і пленарне засідання, під час якого присутні обгровоили нагальні питання розвитку агропромислової галузі.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь