A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2018 16:08
Кількість переглядів: 893

8 травня 2018 року у селі Фурманка відбулися районні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни «Збережемо пам'ять про перемогу».

Участь в урочистих заходах взяли: голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, заступник голови районної ради Петро Бабкін, керуюча апаратом районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, ветерани, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські та селищний голови, громада села.

Вшановуючи світлу пам'ять про усіх хто загинув у боротьбі проти чужоземного поневолення учасники мітингу поклали квіти до Обеліску Слави.

Звертаючись до присутніх голова Уманської районної ради Оксана Супрунець відзначила, що 8 травня вся світова спільнота відзначає перемогу над нацизмом. В Україні цей день визначено як День пам’яті та примирення. Народ України приніс на вівтар великої Перемоги нечувані жертви - кожен п’ятий житель нашої країни віддав своє життя в ім’я кращої долі своїх дітей, онуків і правнуків. Ми не забуваємо, а шануємо і завжди будемо пам’ятати подвиг наших дідів і прадідів, усіх, хто боронив рідну землю, бо вони однаково мріяли про те, аби ніколи більше не повторилась війна.

- Ми у великому боргу перед нашими синами, які сьогодні захищають зі зброєю в руках східні рубежі Української держави, - зазначила посадовець. - Пам’ятайте, що молодому поколінню без досвіду, порад та підтримки ветеранів складно впоратись з викликами сьогодення. Тому бажаю вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України, - наголосила Оксана Анатоліївна. Вона також запевнила учасників зібрання, що районна влада й надалі робитиме все, аби в суспільстві формувалося шанобливе ставлення до старшого покоління, щоб національна українська ідея була пріоритетною для кожного з нас. 

Також Оксана Анатоліївна вручила вітальну адресу та грошову винагороду учасникові бойових дій Григорію Вифатнюку, який днями відзначив 95-річчя з Дня народження.

На завершення мітингу зі словами вітань до усіх присутніх звернулася учнівська молодь та вручила квіти ветеранам.

А далі усіх присутніх запросили до сільського клубу на святковий концерт у виконанні творчих колективів Уманського району та студентської молоді.

По завершенню заходів голова Уманської районної ради Оксана Супрунець вручила Почесну грамоту та грошову винагороду учаснику бойових дій, жительці села Фурманка Римі Щербенко.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь