A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відзначили 30-річчя виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2019 15:58
Кількість переглядів: 588

15 лютого 2019 року в м. Умань у сквері Молодіжний відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. До меморіального знаку загиблим воїнам-афганцям прийшли їхні побратими і рідні, друзі, близькі, а також учасники антитерористичної операції на Сході України, військовослужбовці, представники громадських організацій Уманщини, жителі Уманського краю.

У заходах взяли участь голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, міський голова Олександр Цебрій, міськрайонний військовий комісар Олександр Борисюк, очільник міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, депутати місцевих рад.

Під час урочистого мітингу виступаючі подякували воїнам-інтернаціоналістам за проявлені мужність, силу духу, героїзм у виконанні військової присяги та за активну життєву позицію у мирний час, високий патріотичний порив у ході антитерористичної операції із захисту незалежності і суверенітету рідної держави.

«Сьогодні, як і щороку, ми зібралися біля цього пам’ятного знаку, аби згадати всіх вихідців з Уманщини, які віддали тій війні найдорожче – життя, – відзначила під час свого виступу Оксана Супрунець. – Пам’ять про їхній подвиг, про ваш подвиг завжди житиме серед жителів нашого краю. Висловлюю вам вдячність за активну участь у громадському житті району, патріотичному вихованні молодого покоління».

Оксана Анатоліївна подякувала воїнам-афганцям і всім миротворцям за ратний подвиг та побажала усім учасникам тих пам’ятних подій і присутнім на мітингу миру, здоров’я, благополуччя та родинного затишку.

Із рук представників влади ряд афганців отримали Почесні грамоти та медалі.

Після завершення мітингу його учасники, поклали вінки та квіти до меморіального знаку.

Традиційно пролунав трикратний салют.

Довідково.

Війна в Афганістані тривала з грудня 1979 року по лютий 1989 року.

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.

Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь