A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

10-річчя створення ансамблю народної пісні "Червона вишня"

Дата: 14.03.2019 15:24
Кількість переглядів: 1025

Минають роки, а народна пісня – щира та мудра – живевічно. Самеїї, невмирущу та милозвучну, впродовж10 роківпопуляризує прославлений не лише наУманщині, а й далеко за йогомежами   вокальний  ансамбль «Червоная вишня» Піківецького сільського клубу.

Минулої  середи колективвідсвяткував10-річчя. Привітати з ювілеємзасновників й учасників «Червоної  вишні» завіталиголова Уманської районної ради   Оксана  Анатоліївна Супрунець,  завідувач  сектором  культури Уманської  РДА  Оксана Миколаївна  Коханська, директор  Уманської РЦБС Любов Миколаївна  Кравчук, секретар с Піківецької сільської ради   представники  районного центру культури і дозвілля,  і жителі села.

Урочистостірозпочали чарівніведучіАнна Щербина та Наталія Склярук. Відтак  з піснями, щоуспадкуваливідсвоїхбатьків, вийшли до гостей ювіляри. Ведучірозповіли  про заснуванняколективу.

З осені 2008 року  в силу різних обставин  завідуючою сільським клубом  ( за сумісництвом)  почала працювати   бібліотекар  Галина Райко. Художнього керівника не було, баяніста не було (як і самого баяна), ну і  звичайно ж колективу теж не було, і ніде ніхто не співав. Але  переїхала до села   з Вінничини  Івасик Анна Афанасіївна, яка дуже любила   пісню. На роботу вона ходила повз клуб і щоразу при зустрічі з   Галиною Павлівною  запитувала  - « Що це у вас за село, що ніхто не співає? То як це може бути?». Мати свій ансамбль хотіли, насамперед, щоб збирати, відтворювати, передавати старовинні українські пісні, традиції дітям, онукам. І робота закипіла. Керівником«Червоної  вишні»  запросили  Галочку  Раїсу Анатоліївну,  акомпоніатором    Берднікова  Олександра  Сергійовича.

І ось уже 10 літучасникиколективу: прості  жителі  з Піківця  – прославляютьсвоє село.

У виступах сільські аматори передають душу народної пісні, що звучала багато років тому в різних містах України , адже   учасники колективу  родом   з Вінничини, Кіровоградщини, Черкащини  та  Київщини.Повсякчас його цінністю був репертуар. Бо у старовиннихпісняхвідчуваєш душу рідного краю.

Привітали «Червоную  вишню» і почеснігості. Звертаючись до ювілярів, Оксана Анатоліївна  вручила ювілярам     Почесний  Диплом Районної ради   та  квіти, завідувач  сектору  культуриРДА   Оксана  Миколаївна  перш за все висловила подякуфундаторам й усімучасникамколективу, щиропривітала зіславнимювілеємвеликуродину    творчого  ансамблю  секретар   Піківецької сільської ради  Батуріна  Наталія Олексіївна.

Хмелєвський   Віктор Едуардович передав вітання від усього  колективу   Уманського обласного музичного училища ім. П.Демуцького та  в.о.  директора    Інни  Рябої.

Від   колег  Старобабанівського СБК  аматори отримали в подарунок ікону. Дякувала  за підтримку, за постійну  допомогу  колективу керівник ансамблю Раїса Галочка.

Перепліталисьурочистостісвятковим концертом, підготовленим « Червоною вишнею».   Надзвичайні  пісні виконували: дует   Анна  Івасик та Надія Матеєнко,  Анна Щербина,    Олександр  Райко  та  найменші    учасники  свята. Гуморесками потішила  Анна Івасик.  Піснею  « Червоная вишня» – учасники ансамблю. До речі, самевід цієї пісні  й походить назва ансамблю. На чомунаголосилаРаїса Галочка. Порадував гостей виступвокально – інструментального ансаблю  «Родичі»  Дмитрушківського  сільського Будинку культури.

Співали гостям і хлопці  «Музики »   Старобабанівського  СБК. Одно слово, було на святі весело й цікаво.

Приємно з нагоди славного ювілеющиропривітати « Червоную вишню» та подякувати за самовіддану, натхненнупрацю в ім’явідродження й примноженнядуховнихскарбівукраїнського народу, йоготрадицій. Пишаємося вашими творчимиздобутками, шановніювіляри, вас знають, цінують і поважають.Нехай ваша творчість і надалі не знаєкордонів, лине відсерця й  до серця.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь