A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Україна навіки Соборна

Дата: 22.01.2020 15:13
Кількість переглядів: 410

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення  Акту воз’єднання  Української Народної Республіки та   Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Століттями розірваний український народ об'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.

Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради, яким проголошувалося що «…віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу». Як ніколи ці слова актуальні сьогодні.

Тож урочисті заходи,присвячені Дню Соборності України «Україна навіки Соборна», проведено  сьогодні в селі Сушківка Уманського району. З вітальними словами виступили заступник голови районної ради  Петро Бабкін та перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький.

Хвилиною мовчання  учасники заходу вшанували  пам'ять про всіх, хто боровся за соборність та незалежність України, в ті далекі часи, і в пам'ять про тих, хто суверенно боронить наші кордони нині.

На завершення заходів  діти Сушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів зорганізували  флешмоб, розгорнувши  прапор незалежної, величної України, вкотре довівши всім, що ми неподільні, єдині, величні сини і доньки незалежної України.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь