A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Постійна комісія з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення та ЗМІ обговорила питання, що подані на розгляд сесії районної ради

Дата: 11.06.2020 14:18
Кількість переглядів: 631

Сьогодні, 11 червня 2020 року, Світлана Крижановська як голова постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та засобів масової інформації провела її засідання.

У роботі постійної комісії взяли участь заступник голови районної ради Петро Бабкін та голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк.

Під час засідання члени комісії заслухали інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бориса БОНДАРЯ  про хід виконання районної програми розвитку дошкільної освіти на 2018- 2022 роки. Зокрема, Борис Борисович відзначив, що у 2019/2020 навчальному році станом на 1 вересня мережа закладів дошкільної освіти  нараховувала 33 заклади, з них: 20 – закладів дошкільної освіти (ЗДО) та 13 дошкільних підрозділів, які функціонували в навчально-виховних комплексах (НВК). З них: в Уманському районі – 13 ЗДО та 7 дошкільних підрозділів при НВК; Дмитрушківській ОТГ – 2 ЗДО та 4 дошкільних підрозділи при НВК; Ладижинській ОТГ – 5 ЗДО та 1 дошкільний підрозділ при НВК та Юрківський НВК, який відійшов до Паланської ОТГ. За його словами, з 1 січня 2020 року мережа закладів дошкільної освіти району нараховує 20 закладів, з них: 13 ЗДО та 7 дошкільних підрозділів при НВК, в яких організовано  26 груп (із 01.04.2020, у зв’язку з малою наповнюваністю груп, у Бабанському ДНЗ «Ягідка» та Сушківському ДНЗ «Незабудка» закрито по одній групі. На сьогодні в Сушківському ДНЗ функціонує 1 група, в Бабанському – 3). У ЗДО району здобувають освіту 552 вихованці.

Потім депутати погодили внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на  2014-2020 роки, з якими присутніх ознайомив начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич.

Також члени комісії погодили внесення змін до рішення районної ради від 22 січня 2016 року №5-2/VІІ «Про районну програму соціального захисту дітей, які потрапили в складні життєві обставини, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016-2020 роки», з якими їх ознайомила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Камінська.

Далі присутні на засіданні комісії депутати заслухали інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Бориса БОНДАРЯ про організацію  та якість  надання освіти у навчальних закладах Уманського району в умовах дистанційного навчання, а також погодили внесення змін до рішення районної ради від 10.03.2020 №54-13/VІІ «Про передачу бібліотечного фонду в комунальну власність Паланської сільської ради».

Окрім того, розглянувши рішення комісії з питань реорганізації освітніх закладів Уманського району (протокол №1 від 03.06.2020) та рішення конкурсної комісії «Про підсумки проведення районного конкурсу на визначення опорних шкіл Уманського району» (протокол № 1 від 16.01.2020) депутати погодили проєкт рішення щодо створення на базі Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка опорного закладу освіти.

На завершення, члени постійної комісії схвалили план роботи районної ради на IІ півріччя 2020 року та рекомендували до розгляду на засіданні президії та сесії районної ради питання про створення наглядової ради комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської      районної ради та про створення наглядової ради комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь