A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Оксана Супрунець взяла участь у фаховій майстерні, на якій розглядалися питання реформи вторинної медичної допомоги

Дата: 16.12.2019 10:44
Кількість переглядів: 341

13 грудня 2019 року для представників обласної та районних рад в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID, проведено одноденну фахову майстерню на тему: «Стан та перспективи реформування вторинної медичної допомоги». Таке засідання на Черкащині проводиться не вперше.

Як повідомив на початку роботи координатор проекту, експерт з медичних питань УАРОР, член Координаційної Ради Української Медичної Експертної Спільноти Костянтин Надутий, заняття поділяється на дві частини та дискусії із запропонованої тематики, запитання і відповіді.

Костянтин Надутий як модератор цього засідання, запропонував учасникам фахової майстерні розглянути і      обговорити декілька різнопланових питань, але саме тих, що стосуються реформи вторинного рівня медицини, зокрема: чого ми прагнемо; що не влаштовує сьогодні громадян, громади і медичних працівників у цій галузі; в чому відмінність майбутньої діяльності від нинішньої; що таке бізнес-план та інструменти залучення ресурсів за надані послуги; варіанти втілення бізнес-планів, етапи планування, джерела доходів, прибутки та збитки, управління ризиками  та інше.

Експерт зосередив увагу присутніх на що спрямовані зміни: інфраструктуру вторинної і третинної меддопомоги; мережу, технології і кадри, логістику тощо.

Окремо йшлося про контрактну модель регулювання медичного обслуговування, зміну клієнтської бази, додаткові сервіси, конкуренцію та альтернативний розвиток – поєднання обох підходів тощо.

Джерело: сайт Черкаської обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь