A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Міськрайонна газета «Уманська зоря» відзначила 100-річний ювілей!

Дата: 10.06.2019 10:37
Кількість переглядів: 1555

8 червня 2019 року міськрайонна газета «Уманська зоря» урочисто відзначила свій 100-річний ювілей.



 

На це свято газети, а разом з тим – і всієї Уманщини завітало багато поважних гостей, серед яких - народний депутат України Антон Яценко, посадовці влади міста та району, представники громадськості Уманщини, колеги-газетярі з інших районів області, ветерани, шанувальники «Уманської зорі», самодіяльні колективи краю.


 

Зокрема, із поважною датою редакцію газети привітали голова Уманської районної ради Оксана Супрунець та керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк.  

У своїй вітальній промові Оксана Анатоліївна відзначила, що 100 років - це ціла епоха для видання. Кілька поколінь виросли разом з газетою, дізнаючись з її сторінок про найважливіші події в житті Уманського краю. На сторінках газети - історія району від важких воєнних років і до нинішніх днів.


 

- На Уманщині завжди шанували друковане слово, недарма ж мовиться, що розум без газет та книг - що пісня без крил. Місцева ж газета має особливу популярність. Бо вона віддзеркалює життя рідного краю, пише про людей, яких знаєш, про поселення, де бував, про трудові колективи, робота яких завжди на видноті, бо вона - своя.

Народившись буремного 1919 року, газета була зі своїм читачем і в тривожні, і в радісні часи, на її сторінках яскраво відображалися практично всі події, якими вимережений літопис Уманського краю. Свобода слова, думки, волевиявлення людей упродовж усіх цих років - визначальні пріоритети редакційної політики «Уманської зорі». Сподіваюсь, що й надалі обрані газетою демократичні засади, моральні чесноти, самовіддане служіння своїм землякам, неспинне прагнення змінювати життя в Уманському краї на краще залишатимуться домінуючими орієнтирами для видання.


 

Від імені депутатського корпусу Уманської районної ради її очільник побажала нинішньому колективу газети та ветеранам міцного здоров’я, родинного тепла, миру, творчої наснаги, щедрих врожаїв на журналістській ниві, достатку та непохитності у досягненні задумів в ім’я розбудови Української держави.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у висвітлення суспільного життя Уманського краю та з нагоди відзначення 100-річчя з дня заснування газети «Уманська зоря» Почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації були вручені нинішньому головному редактору газети Бородинській Тетяні Арсентіївні та колишньому головному редактору, заслуженому журналісту України Козицькій Валентині Андріївні.

За високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, високий професіоналізм, об’єктивне і багатогранне висвітлення подій Уманщини та з нагоди відзначення 100-річчя з дня заснування газети «Уманська зоря» Почесною грамотою Уманської районної ради були нагороджені менеджер з реклами редакції газети  «Уманська зоря» Гончарук Любов Павлівна; завідуючий відділом з художнього оформлення газети Харьков Олександр Євгенійович; головний бухгалтер редакції газети Мартинюк Катерина Олексіївна.


 

Жодні сучасні технології не зможуть замінити щойно віддрукованого номера газети, зі свіжою фарбою на руках і знайомим тільки працівникам редакцій та друкарень неповторним запахом, де можна знайти на сторінках далеких друзів дитинства, загублених у юності коханих, колишніх колег, втрачених односельців, цікаві аналітичні статті й освітянські новини, рекомендації лікарів і безпосередні дитячі листи. А ще - фото, на яких карбується таке коротке життя і ціла вічність. Головне - не забувати, що історію творять прості люди. Саме заради них і для них журналісти «Уманської зорі» сьогодні працюють. Спасибі їм за щотижневий літопис життя Уманщини! 


 

Того дня на адресу столітньої газети линуло ще безліч вітань і побажань, а головне – щоб видання було справжнім віддзеркаленням  життя Уманщини.






 





 






 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь