A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Прем'єр-міністр України з робочою поїздкою в Уманському районі

Дата: 17.04.2018 09:36
Кількість переглядів: 719

13 квітня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко супроводжували в робочій поїздці Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який прибув в Уманський район з метою проінспектувати хід ремонтних робіт на автошляху «Київ-Одеса».



Під час перебування Прем’єр-міністр, керівництво області, району та міста, депутати обласної і місцевих рад, товаровиробники і представники дорожніх служб та профільного міністерства оглянули виробничі потужності асфальтобетонного заводу ТОВ «ШРБУ-48» у м. Умань, ознайомились із ремонтом дороги загального користування державного значення М-05 «Київ-Одеса» та роботою пересувного комплексу для зважування великогабаритного транспорту.

– У 2016 році стартувала програма капітального ремонту, будівництва доріг. Цього року ми виділимо майже 47 млрд. грн – серйозні кошти, які маємо направити на дороги. Ми контролюємо якість по всій країні. В середині травня буде звіт Укравтодору по всіх ділянках. Все, що буде зроблено халтурно – платити за це не будемо, – наголосив Глава Уряду. 

Площа покриття, що потребує заміни, тільки в Київській та Черкаській області – понад 275 тис. кв м. Сьогодні на трасі працюють понад 30 бригад, які інспектують кожен кілометр дороги і виконують роботи найпершої необхідності: ведуть «фрезерування» старого покриття, ліквідують вибоїни і накладають вирівнюючий шар. Це не капітальний ремонт, але такого оновлення достатньо, аби забезпечити проїзд автотранспорту. Роботи контролює керівництво «Укравтодору» та Державного підприємства «Дорожній контроль якості».

«Траса побудована майже 15 років тому і належним чином не доглядалася. З кожним роком стан її погіршувався. Зараз ми почали відновлювати її: це і поточний ремонт, і дрібний протиаварійний, і капітальний ремонт певних ділянок дороги. До 1 травня буде ліквідована вся ямковість. Передбачаємо на ділянці від Києва і за Білу Церкву капітальний ремонт. В наступному році стан цієї дороги буде зовсім інший. Але і в цьому році ми приведемо її до нормального стану, як і інші дороги», – відзначив Володимир Гройсман.

Також присутні відвідали Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України та ознайомились із перспективами його подальшого розвитку. За словами Володимира Гройсмана, цього року Кабмін виділив 75 млн. грн на реалізацію одразу декількох проектів у парку. Незабаром тут будуть японський сад, українська садиба, водоспад зі штучним озером, встановлено ряд пам’ятників та скульптур, здійснено будівництво необхідних інженерних мереж.

«Все це дозволить не тільки оновити парк, а й внести його до Списку світової спадщини ЮНЕСКО», – зазначив Глава Уряду. 


Виконавчий апарат обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь