A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині перебувала делегація Гнєзненського повіту Великопольського воєводства

Дата: 27.08.2019 09:26
Кількість переглядів: 559

Міжнародна співпраця на даний час – це вимога часу. Життя іде вперед, суспільство прагне розвитку, пізнання нового, цікавого, самовдосконалення і самореалізації.

Для Уманської районної ради та районної державної адміністрації міжнародна співпраця дає можливість знайомитися з процесами європейського розвитку громад, запозичувати досвід вдосконалення і налагодження життя територіальних громад, а головне, інтегрувати молодь, залучати її вивчати культуру європейських країн, знайомитися з європейськими цінностями, а також ділитися своїми надбаннями, досягненнями і традиціями.

З метою продовження і поглиблення співпраці 21-25 серпня 2019 року делегація Гнєзненського повіту відвідала Уманський район. Членами польської делегації були: Даріуш Пілак - голова Ради Гнєзненського повіту, директор центру культури в місті Гнєзно; Радослав Собков’як - депутат Ради повіту, директор школи №3 в м. Гнєзно.

Програма візиту польських побратимів була насиченою та різноманітною. Вона включала в себе відвідування ПОСП «Уманський тепличний комбінат», Родниківської загальноосвітньої школи імені Т.Г.Шевченка, садиби зеленого туризму «Лялькова хата», екскурсію парком «Софіївка».     

           

             

Ключовим моментом перебування польської делегації на Уманщині була їхня участь у районних урочистостях з нагоди відзначення Дня незалежності України, що відбулися в селищі Бабанка.

Звертаючись до присутніх на районному святі, у своїй вітальній промові Даріуш Пілак відзначив, що в якості керівника польської делегації десять років тому він вперше відвідав Уманський край. І тодішній візит справив на нього незабутнє враження. Головна ж місія цьогорічного візиту - це вшанування пам’яті полеглих бійців на Донбасі. Тому польські гості разом з посадовцями Уманського району відвідали місцевий цвинтар і поклади квіти до могил полеглих в АТО Віктора Меренкова та Олександра Скуса. Також вони з захопленням оглянули виставки, з яких можна було дізнатися про історію і здобутки сіл району, відвідали виставки-продажі народних майстрів та подивилися святковий концерт.  

Спілкуючись з головою районної ради Оксаною Супрунець під час заключної зустрічі, члени польської делегації щиро дякували за можливість так багато побачити для них нового, зустрітися зі старими друзями і познайомитися з новими, за бажання  і надалі співпрацювати, розвивати дружні стосунки молоді з Уманського району та Гнєзненського повіту.

Оксана Анатоліївна подякувала польським друзям за візит, висловила надію, що все заплановане вдасться, передала вітання від усіх жителів Уманщини мешканцям повіту Гнєзно, побажала гостям щасливого повернення додому.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь