A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Парламентський Комітет: ЦВК має усі підстави оголошувати вибори до районних рад

Дата: 14.08.2020 09:23
Кількість переглядів: 716

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповів на звернення ЦВК та Мінрегіону щодо виборів до районних 25 жовтня 2020 року. Комітет роз’яснив, що Центральна виборча комісія має підстави і повноваження призначати вибори до районних рад новостворених районів.

У роз’ясненні зокрема йдеться: «…Верховною Радою України 17 липня 2020 року було прийнято Постанову № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», пунктом 1 якої в Україні було утворено 136 нових районів. При цьому з метою забезпечення проведення місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі пунктом 5 зазначеної Постанови Центральну виборчу комісію уповноважено забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з урахуванням районів, утворених відповідно до цієї Постанови.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 205 Виборчого кодексу України призначення перших виборів депутатів, сільських, селищних, міських голів у порядку, визначеному законом, належить до повноважень Центральної виборчої комісії.

З огляду на вищезазначене, вважаємо, що Центральна виборча комісія, попри певну неузгодженість окремих положень частин сьомої, дев’ятої статті 194 Виборчого кодексу України із законодавством у сферах місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, має всі необхідні правові підстави для призначення перших виборів депутатів районних рад в Україні на новій територіальній основі».

Джерело: сайт УАРОР


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь