A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Із засідання тридцять сьомої сесії обласної ради

Дата: 15.06.2020 08:29
Кількість переглядів: 614

12 червня 2020 року відбулося пленарне засідання чергової, тридцять сьомої, сесії обласної ради, у роботі якого взяла участь голова Уманської районної ради Оксана Супрунець. Традиційно сесія обласної ради розпочалася із виконання Гімну України.

Потім голова обласної ради Анатолій Підгорний оголосив хвилину мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих військових та мирних жителів у ході АТО/ООС на сході нашої держави.

Далі голова обласної ради Анатолій Підгорний оголосив декілька заяв депутатів, а саме: про вихід із депутатської групи «Основа» Павла Захарцева і як наслідок її розпуск, та про входження до фракції політичної партії «Відродження» Віти Москаленко, яка стала депутатом замість вибулого депутата цієї ж політичної сили.

Потім згідно Регламенту роботи обласної ради було відведено час для оголошення заяв і звернень представниками депутатських фракцій. Зокрема, від фракції ВО «Черкащани» виступив Григорій Плічко, який своє звернення адресував голові облдержадміністрації щодо покращення житлових умов призеру 15 Літніх Паралімпійських Ігор 2016 року, чемпіону світу 2015 і 2019 років, чемпіону Європи 2018 року з легкої атлетики з вадами зору Роману Данилюку.

Депутат цієї фракції Олександр Коваленко акцентував у своїй заяві щодо термінового ремонту міжрайонних доріг, які сполучають Катеринопіль – Тальне – Маньківку.

Від політичної партії «Відродження» виступив Євгеній Клімов, який озвучив звернення до Міністерства розвитку громад та територій України щодо забезпечення фінансування завершення капітального ремонту спортивного басейну в м. Монастирище; а також порушив питання про те, що у Великій Севастянівці люди не можуть отримати від орендаря погодження на отримання паїв для ведення особистого селянського господарства.

Далі від фракції ВО «Свобода» Юрій Ботнар звернувся до депутатського корпусу з вимогою не допустити свавілля влади, яка подала у Верховну Раду законопроект № 2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)». Цим законопроектом посадовці намагаються змінити трудове законодавство так, щоб повернути кріпацтво в Україні.

Депутат Іван Далібожак від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» заявив, що у Смілі працівники закладів охорони здоров’я два місяці не отримують заробітної плати.

Це на сесії підтвердив і голова Федерації профспілок у Черкаській області Петро Шевченко, якому тут же надали слово. Він наголосив, що проблема не у відсутності коштів, а в протистоянні міського голови, секретаря, депутатського корпусу, які не можуть зібратися на сесію і ухвалити рішення.

Депутати обласної ради із Сміли: Олексій Давиденко, Володимир Костюченко, Валентина Далібожак, Лариса Сілко попросили втрутитись в ситуацію, а при необхідності ввести «пряме президентське управління».

Звернення мешканців громади Ірклієва Чорнобаївського району, яке підписало більше 200 людей, озвучила позафракційна Валентина Коваленко. Вона просить депутатів обласної ради підтримати їх та не допустити закриття лікарні.

Михайло Мушієк оголосив звернення до Міністерства інфраструктури, Державної служби морського і річкового транспорту України щодо утворення територіального органу в Черкаській області.

Володимир Доманський закликав підтримати звернення депутатів Чигиринської міської ОТГ щодо відзначення 425-річчя від дня народження Богдана Хмельницького тощо.

Скористалися своїм правом на звернення і депутати Валентин Судакевич та Олег Баштан.

Потім депутати надали слово представникам громадськості.

Зокрема, представники колективу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини прийшли на сесію, щоб виступити проти свавілля в. о. ректора Петра Курмаєва. Освітяни вимагають звільнити його з посади ректора, на яку він призначений тимчасово до виборів керівника цього навчального закладу. На цей час обов’язки покласти на першого проректора, допоки не призначать дату виборів.

Свої заяви озвучили також представник ветеранів-учасників АТО, а також представник політичної партії «Національний корпус».

Після проголошення заяв і звернень, які тривали майже дві години, депутати приступили до обговорення порядку денного.

У результаті голосування деякі озвучені вище звернення були включені до порядку денного.

Разом з тим, не набрали необхідної кількості голосів та були відхилені пропозиції: депутата Вадима Гайовича – щодо утворення державно-приватного Центру креативної економіки, та фракції ВО «Свобода» – щодо недовіри голові облдержадміністрації Роману Боднару і про дострокове припинення повноважень народних депутатів України, черкащан – Олександра Скічка, Андрія Стріхарського, Олега Арсенюка через їхнє голосування, попри волі виборців, за запровадження ринку землі.

Після перерви у роботі пленарного засідання депутати проголосували за низку важливих питань, почали з проєктів рішення, які стосуються управління комунальним майном.

Депутати погодили низку кадрових призначень, за результатами відповідних конкурсів. Так, наступні шість років Вільшанською спеціальною школою керуватиме Микола Дем’яненко, 1971 року народження. Чоловік має вищу освіту і за фахом вчитель-дефектолог. Анатолій Коляденко, 1955 року народження упродовж року працюватиме директором «Обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів». Леоніда Сіренка призначили директором обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву на п’ять років. Олена Лісова очолить обласний молодіжний ресурсний центр на п’ять років.

Також депутати проголосували за часткове (50%) звільнення від сплати надходжень від орендної плати на 2020 рік терміном на пів року для «Управління Будинку рад» та «Аеропорт Черкаси». Ці кошти спрямують на погашення заборгованості по заробітній платі минулих періодів.

Ще одним важливим питанням під час сесії було внесення змін до програми фінансової підтримки комунальних закладів. Йдеться про виділення 818 тисяч гривень для КП «Готельний комплекс Дніпро для погашення заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податків та комунальних платежів для відновлення платоспроможності комунального закладу.

- Перед сесією ми провели низку нарад із керівниками комунальних підприємств та проаналізували фінансово-економічні показники їхньої діяльності. За результатами нарад дані відповідні доручення. Працюємо над тим, аби зберегти комунальне майно, - зауважив  Анатолій Підгорний після засідання.

На засіданні депутати не підтримали проєкти рішення про відчуження об’єктів спільної власності. Йдеться про Уманське поліграфічне підприємство. Також обранці не підтримали наступний проєкт рішення про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі.

Окрім цього депутати підтримали проєкти рішень про перелік суб’єктів господарювання та об’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Черкаської області, тепер вони викладені у трьох окремих додатках. З поміж іншого обранці підтримали передачу та списання деякого майна комунальної власності, внесення змін до кодів та видів економічної діяльності для КП «Аеропорт Черкаси» та інші питання. Загалом під час засідання депутати розглянули 14 питань, які стосуються управління майном.

Джерело: офіційний сайт Черкаської обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь