A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія районної ради схвалила ряд важливих рішень

Дата: 02.10.2018 17:07
Кількість переглядів: 784

2 жовтня 2018 року продовжила свою роботу 35 чергова сесія районної ради, яку провела голова районної ради Оксана Супрунець. Участь у пленарному засідання взяло 38 депутатів.

На порядок денний сесії було винесено 21 питання.

Голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко представив депутатам звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку району та делегованих радою повноважень. Зокрема Євгеній Михайлович відзначив, що головними організаційно-розпорядчими функціями адміністрації є прийняття розпоряджень. Впродовж звітного періоду видано 327 розпорядженнь райдержадміністрації.

Відпрацьовано чітку систему контролю за реалізацією намічених завдань. Зокрема, на щотижневих координаційних нарадах розглядаються конкретні питання життєдіяльності району.

 Протягом звітного періоду головою райдержадміністрації  проведено 48 координаційних нарад. За підсумками розгляду питань, видано 49 доручень начальникам управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, керівникам підприємств, установ, організацій, що містять  248  завдань. Проведено 4 засідання колегії райдержадміністрації,  на яких розглянуто 21 питання роботи різних галузей народного господарства та соціально-економічного розвитку району та  виконання бюджету. За наслідками розгляду питань на засіданнях колегії райдержадміністрації прийнято 5 розпоряджень, надано 16 протокольних доручень. 

Головний фактор розвитку будь якого суспільства є його  економіка. Саме розвиток економіки  є двигуном підвищення соціальних стандартів життя населення  і створює, системний підхід у вирішенні проблемних питань громад району.

Уманський район, як адміністративна одиниця, є одним із найбільших районів у Черкаській області. Маючи в обробітку 106 тис. га ріллі з яких 94 тис. га обліковуються за межами населених пунктів і в основній частині використовується для товарного сільськогосподарського виробництва, що і визначає економічний напрям спеціалізації району, яким є агровиробництво.

Сільськогосподарськими підприємствами району, різних форм власності, обробляється 70 тис. га ріллі. Основними  виробниками рослинницької продукції являються товариства, які обробляють 61% або 57,3 тис. га орних земель району та фермерські господарства – 11,6 тис. га (12%).

Також було заслухано інформацію про підсумки проведення оздоровлення учнівської молоді влітку 2018 року та хід виконання програми розвитку фізичної культури і спорту в Уманському районі на 2016-2020 роки.

Депутати районної ради погодили рішення про затвердження двох медичних Програм, а саме:

  1. Про районну комплексну програму  «Забезпечення житлом працівників сільських медичних закладів» на 2018 – 2020 роки.
  2. Про програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги».

Уманської районної ради на 2018 рік.

Рішеннями сесії районної ради були внесені зміни до районних довгострокових Програм:

  1. Про внесення змін до районної цільової програми «Призовна дільниця»   на 2017-2019 роки.
  2. Про внесення змін до Програми забезпечення техногенної та природної безпеки району на  2016-2020 роки.
  3. Про внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки.
  4. Про внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2018 рік.

Сесія районної ради затвердила ряд питань комунальної власності та земельні питання.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь