A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Оксана Супрунець: Основний ціннісний орієнтир сучасної освіти - формування Людини майбутнього

Дата: 31.08.2020 18:08
Кількість переглядів: 681

31 серпня 2020  року, у переддень Дня Знань, відбувся серпневий  педагогічний форум освітян Уманщини. У заході взяли участь керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, працівники відділу освіти, молоді та спорту РДА, керівники профспілкових організацій дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, представники місцевих засобів масової інформації.

На початку форуму всім його учасникам музичне вітання подарували викладачі Бабанської дитячої музичної школи. Також педагогів Уманщини привітали першокласники Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка, проте не наживо, а через екран проектора, бо все ж карантин вніс свої корективи.

Із вітальним словом до освітян району звернулася голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк. У своєму виступі вона також відзначила головні пріоритети, якими керується влада щодо розвитку галузі освіти в Уманському районі.

Із наближенням початку нового навчального року освітян Уманщини привітала голова районної ради Оксана Супрунець. Звертаючись до педагогічної спільноти нашого району, Оксана Анатоліївна наголосила, що основний ціннісний орієнтир сучасної освіти - формування Людини майбутнього. За її словами, саме освіта є основою розвитку нації і держави, стратегічним ресурсом та запорукою майбутнього України. Саме освіта відтворює і нарощує інтелектуальний, духовний та економічний потенціал суспільства.

Очільник представницької влади району також акцентувала увагу на наступному: «Фізичне дистанціювання в умовах адаптивного не має збільшити відстані між нашими серцями, а навпаки – це запрошення стати ближчими... Наша сила – в солідарності».

Оксана Супрунець також відзначила, що у всебічному забезпеченні і підтримці важливих освітянських тенденцій сучасності бачить своє завдання і депутатський корпус Уманської районної ради.

Посадовець побажала успіхів усім педагогам Уманщини у вихованні освіченого молодого покоління, а педагогам-початківцям - успішно ввійти у педагогічні колективи району, мати хороших наставників і досягти результатів у роботі.

Далі на форумі начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар виступив із доповіддю на тему: «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти  в 2019/2020 навчальному році та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на 2020/2021 навчальний рік».

Зокрема, Борис Борисович наголосив: «Станом на 1 січня 2020 року в Уманському районі проживає 825 дітей  від 1 до 6 років. Мережа закладів дошкільної освіти нараховує 20 закладів, з них: 13 ЗДО та 7 дошкільних підрозділів при НВК, в яких організовано роботу  26 груп. У закладах дошкільної освіти  району здобувають освіту  334 вихованці. Для 32 дітей дошкільного віку організовано підвіз до Дубівського НВК та Сушківського ДНЗ. Освітню роботу з дітьми дошкільного віку здійснює 73 педагогічних працівники, 45 з яких мають вищу освіту, що становить 62%.

Відповідно до  Інструкції з  організації харчування дітей дошкільного віку у всіх закладах організовано 3-х разове гаряче харчування. Середня вартість  харчування дітей у 2019/2020 навчальному році становила 35 грн. на  одну дитину в день.

Із вересня 2019 року організовано пільгове харчування для 173 дошкільнят   (80 – без оплати, 93 – з оплатою 50%).

Із 1 січня 2020 року мережа закладів освіти району становить: 13 закладів дошкільної освіти, 13 закладів загальної середньої освіти та 3 філії (Оксанинська, Ятранівська, Ропотуська), в яких навчається 1766 учнів. З них: НВК І-ІІ ступенів – 3; НВК І-ІІІ ступенів – 4; ЗОШ І-ІІ ступенів – 1; ЗОШ І-ІІІ ступенів – 5,  з них:  1 опорна школа; 3 філії.

У 2019/2020 навчальному році збережено мережу закладів позашкільної освіти. В районі діє два заклади: Центр дитячо-юнацької творчості та Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки, в яких  виховується 1175 вихованців, що становить (38%).  

У 3 закладах освіти (Черповодівська ЗОШ, Дубівський НВК та Ропотуська філія) 3 дітей з особливими освітніми потребами здобувають освіту за інклюзивною формою навчання.

У 2019/2020  навчальному році Свідоцтво про базову загальну середню освіту отримали 149 випускників, із них 2 випускників (учениці Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка та Оксанинської філії  Бабанської ЗОШ І-ІІІ ступенів) отримали свідоцтва з відзнакою, що становить 3.3%  від загальної кількості випускників 9-х класів.

Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти отримали 93 випускників, з них:  звичайного зразка – 91 учень, 2 учні – з  відзнакою. За підсумками навчального року 2 випускники  підтвердили звання високого рівня та нагороджені срібними медалями «За успіхи у навчанні» (учні Дубівського НВК). 

За підсумками проведеного ЗНО-2020 у лідери щодо надання якісних освітніх послуг вийшли такі заклади освіти: Полянецька ЗОШ, яка і в минулому році  показала найвищі результати, у порівнянні з іншими школами району; Іванівська ЗОШ, яка у 2018 році  у рейтингу закладів освіти Черкаської  області отримала 89 місце із 314 закладів освіти».

За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу навчання і виховання учнівської молоді, високу професійну майстерність, створення належних умов для навчання і виховання школярів Почесною грамотою Уманської районної ради та районної державної адміністрації із врученням сертифікату на придбання обладнання для харчоблоку нагороджені директор Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Олександра Слупіцька та директор Бабанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надія Жмуденко.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь