A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині вшанували пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2020 18:00
Кількість переглядів: 865

Сьогодні, 27 січня 2020 року, голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, працівники райдержадміністрації і районної ради відвідали місце масового розстрілу євреїв у Гереженівському лісі.  

Поклавши квіти до пам’ятного знаку жертвам Голокосту, Оксана Супрунець відзначила: «Ми ніколи не забудемо жахливі злочини, що сталися у Гереженівському лісі, коли нацисти стратили понад 10 тисяч невинних людей. Криваві акції тут тривали аж до початку 1944-го року. Більшість невинно страчених – мирне населення. Ці трагічні події належать одразу до кількох великих книг: історії України, історії Другої світової та історії єврейського народу. Стрімко збігають роки, увічнення героїчного подвигу полеглих воїнів та невинно страчених – це пам’ять поколінь, яку ми повинні берегти і передавати з шаною і повагою нашим дітям та онукам».

8 травня 2017 року в день День пам'яті та примирення в Гереженівському лісі відбулось відкриття пам’ятного знаку жертвам Голокосту.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь