A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Мітинг-реквієм по вшануванню жертв «Кривавої неділі» Острівця

Дата: 15.01.2019 17:34
Кількість переглядів: 918

Є кривава неділя в історії села Острівець. 14 січня 1944 року, за два місяці до визволення краю, гітлерівці перестріляли всіх чоловіків і спалили село – 365 дворів та 142 мирних жителі були безжально знищені жорстокими карателями.

Щороку у ці січневі Різдвяні дні, жителі Уманщини вшановують постраждалих тих страшних подій. У мітингу-реквієму по вшануванню жертв «Кривавої неділі» Острівця взяли участь голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутат районної рад Борис Пахолюк, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, громада села.

Звертаючись до присутніх голова районної ради відзначила, що страшний день 14 січня 1944 став Судним днем для жителів «уманської Хатині». Заручниками ворога для  помсти за дії партизанів стали мирні жителі  села Острівець.

- Війна - жорстокий час, де людське життя нічого не варте. І як в будь-якій війні, перш за все, страждає мирне населення. І сьогодні на українській землі ллється невинна кров патріотів Української держави. Ніхто і не міг подумати, що миролюбний народ через 75 років страшної пам’яті війни, буде змушений зі зброєю в руках обороняти свою батьківщину, по-новому переоцінювати сторінки сучасної історії, - відзначила посадовець.

Панахиду за загиблими здійснив протоієрей Павло Мельник. Згодом усі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

По завершенню мітингу присутні відвідали новозбудований місцевий храм де запалили свічки в пам'ять по загиблих та закатованих жертв Другої світової війни.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь