A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У селі Рогова відкрили погруддя видатному українському поету Тарасу Шевченку

Дата: 12.03.2018 17:32
Кількість переглядів: 805

День 12 березня 2018 року назавжди увійде в історію Рогової. Тут у центрі села встановили й урочисто відкрили погруддя національному пророку, невмирущому генію слова, борцю за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку.

Цього дня в кожного з тут присутніх на устах були слова про Великого Кобзаря, про те, що він був не просто поетом і художником, а національним пророком. Своїм унікальним талантом зумів відчути біль і прагнення рідного народу. Його полум’яні слова стали дороговказом для багатьох поколінь українців, символом боротьби за незалежну державу. Тому Великого Кобзаря ми справедливо називаємо батьком української нації.

На центральній площі села зібрались і дорослі, і діти, сюди прийшли сім’ями. Відкриття заходу розпочалося з виконання Гімну України. Право відкрити пам’ятник Великому Кобзарю було надано голові Уманської районної ради Оксані Супрунець, керівнику апарату районної державної адміністрації Наталії Сиротюк та Рогівському сільському голові Людмилі Литвинюк.

Чин освячення пам’ятника українському пророку здійснив отець Павло.

З вітальною промовою до всіх присутніх на заході звернулась голова районної ради Оксана Супрунець. Зокрема, Оксана Анатоліївна зазначила, що у кожної держави і народу є герої, які становлять основу їхньої історії, підґрунтя пам’яті і національної гордості. Посадовець наголосила на актуальності Шевченкового слова, яке є рушійною силою у боротьбі українського народу за волю, справедливість та суверенітет.

- Нехай же для жителів села Рогова та всіх, хто сюди завітає, новозбудоване погруддя українському Пророку стане символом всенародної любові до Поета та нагадуванням про те, що лише в єдності помислів і дій можна збудувати сильну й заможну державу. Але пам’ятаймо, найкращим спільним та величним пам’ятником для Тараса Шевченка буде наша перемога над ворогом, наша єдність, наша національна гідність, – саме такими словами завершила свій виступ посадовець представницької влади району.

Також Оксана Анатоліївна вручила Подяки районної ради й висловила слова вдячності Однокінному Дмитру Лукичу, керівнику ПП «Рогова» та Литвинюку Валерію Петровичу, голові ФГ «Світанок» за доброчинну допомогу у встановленні погруддя генію українського народу.

Голова районної ради адресувала щирі слова подяки за турботу про соціальну облаштованість рідного села, його економічний розвиток і сільському голові Людмилі Литвинюк.

Рогівську громаду з відкриттям погруддя Великому Кобзарю привітали й  керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк та сільський голова Людмила Литвинюк.

У виконанні переможців районного огляду-конкурсу читців-декламаторів у цей день звучали безсмертні твори Тараса Шевченка та поетичні рядки про Великого Кобзаря. Усім їм були вручені грошові винагороди та Дипломи районної ради.

На завершення святкового заходу було зроблено колективну фотографію на згадку про урочисту подію.

Із шаною та любов’ю гості й запрошені поклали квіти до пам’ятника славетному сину України, відкриття якого стало справжнім святом для жителів села Рогова.

Д.Гайда



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь