A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Аграрії Черкащини зібрали перший мільйон тонн збіжжя

Дата: 13.08.2018 17:21
Кількість переглядів: 623

Черкащина жнивує. І на сьогодні аграрії нашого регіону зібрали вже перший мільйон тонн зерна, обробивши більше 230 тис.га землі. Про це сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. За його словами, середня врожайність ранніх зернових та зернобобових культур цьогоріч, не зважаючи на погодні примхи, вища за торішню й сягає 45,4 ц/га.

– Досконало організована робота господарників вкотре підтверджує добрі результати, – зауважив перший заступник. – Нині найкращі врожаї по області в Черкаському районі – 50,5 ц/га, Чорнобаївському – 49,2 ц/га та Кам’янському – 48,6 ц/га. Збір ранніх зернових та зернобобових у районах – на завершальному етапі. Якщо ж погодні умови сприятимуть, роботи сподіваються закінчити вже до кінця тижня та розпочинатимуть збір пізніх зернових і технічних культур.

Віталій Володимирович також зазначив, що в області достатньо потужностей для зберігання зерна. Маємо 34 хлібоприймальних підприємства, що вміщують близько 1,8 млн т. Є й зернові склади сільгосппідприємств, і сушильні комплекси на базі хлібоприймальних підприємств та більше сотні в сільгоспвиробників.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь