A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Загальні збори громадян села Свинарка

Дата: 16.01.2019 16:09
Кількість переглядів: 772

16 січня 2019 року відбулися загальні збори громадян села Свинарка. Участь у загальних зборах взяли заступник голови районної ради Петро Бабкін, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутат районної ради Петро Береговий, керівники сільськогосподарських підприємств, які орендують землі на території сільської ради, громада села.

Розпочав зібрання сільський голова Микола Гончарук, який прозвітувався перед громадою про проведену роботу за рік.

Також цього дня було заслухано звіт депутата районної ради, керівника ПП «Ремерія» Петра Берегового та керівників закладів соціальної сфери села.

Начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації була доведена інформація щодо проведення монетизацій субсидій та надання дотацій населенню на вирощування великої рогатої худоби, а також укладення декларацій з сімейними лікарями.

Також на сходці було обговорено проблемні питання населеного пункту. Одним із найболючіших на сьогоднішній день залишається питання перегляду тарифів на водопостачання та розрахунків за спожиту воду. Керівництво ФГ «Сінарка», на балансі якого сьогодні перебуває водогін звертається до мешканців населеного пункту з проханням встановити лічильники обліку води.

Жителі населеного пункту піднімали питання по покращенню транспортного сполучення в будні дні, а також розширенню асортименту продовольчих товарів в торгівельних закладах населеного пункту.

                         

Актуальним на часі залишається питання збереження місцевого ФАПу, на вирішення якого в цьому році були передбачені кошти сільського бюджету у сумі 122 тис. грн.

Серед решти питань, які цього дня обговорювали на сходці села, було розроблення та фінансування генерального плану населеного пункту та вжиття заходів щодо збереження діючих містків та доріг у зв’язку з проходженням великовагових транспортних засобів.

Звертаючись до присутніх заступник голови районної ради Петро Бабкін відзначив, що сьогодні сільська громада має працювати над збільшенням резервів сільського бюджету за рахунок перегляду ставки земельного податку, яка на сьогоднішній день складає 0,5%, тоді як по Уманському району середній показник – 0,8%.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь