A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На часі ? оформлення ID-картки

Дата: 04.03.2019 17:09
Кількість переглядів: 642

Чотирнадцятирічним громадянам потрібно своєчасно подбати про оформлення паспорта громадянина України. Насамперед поквапитися до підрозділів міграційної служби необхідно здобувачам освіти, які цьогоріч планують брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), реєстрація для участі в якому триватиме до 25 березня. А паспорт громадянина України (ID-картка) з 14 років для реєстрації є обов’язковим документом.

Для оформлення ID-картки варто особисто з’явитися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання із необхідними документами (детально на сайті ДМС) та через 20 робочих днів отримати біометричний документ. Наголошуємо: паспорт у формі картки для таких громадян оформлюється безкоштовно.

Про відновлення втрачених документів найближчим часом треба потурбуватися й виборцям, які прагнуть реалізувати право голосу 31 березня на виборах Президента України. Якщо втрачено паспорт «книжечку» зразка 1994 року – прямуйте до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання (про необхідні документи тут → https://bit.ly/2VoE5n4), у разі втрати ID-картки – до будь-якого підрозділу міграційної служби, адже після оформлення першої ID-картки дані вже внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР). Тож всі подальші послуги з документування маєте змогу отримати у будь-якому місті України незалежно від місця реєстрації.

Отримати ID-картку за 10 робочих днів чи за 20 – вибір за вами. За термінове оформлення доведеться сплатити 366 грн, нетермінове (20 робочих днів) – 279 грн та 34 грн держмита.

У свою чергу міграційна служба максимально докладатиме зусиль для своєчасного забезпечення черкащан біометричними документами.

За інформацією управління ДМС України в Черкаській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь