A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Більше 470 тисяч рецептів: Черкащани продовжують отримувати «Доступні ліки»

Дата: 07.11.2018 17:02
Кількість переглядів: 650

478 тисяч рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів за урядовою програмою «Доступні ліки» вже виписали цьогоріч черкащанам. Звернулися ж за отриманням такої лікарської допомоги більше 194 тисяч пацієнтів Черкащини, говорить заступник очільника області Сергій Овчаренко.

Середня вартість одного відшкодованого рецепта за програмою «Доступні ліки» становить 67,8 грн. На відшкодування вартості лікарських засобів для лікування області розподілено майже 32 млн грн. Кошти доведені до розпорядників нижчого рівня.

Нині за програмою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу можуть отримати 261 препарат, з них 59 – безоплатно.

– Серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та діабет ІІ типу є одними з найпоширеніших захворювань серед українців та черкащан зокрема, – зауважує посадовець. – Тож люди, які страждають від цих хвороб, потребують підтримки, оскільки часто лікування для них є занадто вартісним. Тож значною підтримкою для громадян стала урядова програма «Доступні ліки». Станом на 01 вересня було залучено до реалізації програми 285 аптечних закладів. На сьогодні – 209, оскільки зараз триває процес переоформлення договірних відносин між нововизначеними розпорядниками бюджетних коштів та аптечними закладами для відшкодування вартості лікарських засобів для лікування хворих.

Нагадаємо, з квітня 2017 року в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дає змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Додамо, на програму «Доступні ліки» у 2019 році передбачено 1 млрд грн. Як інформують в МОЗ, переведення адміністрування програми до Національної служби здоров’я України не вплине на забезпечення пацієнтів ліками на цей час.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь