A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Делегація Уманщини відвідала територіальні громади Київської області

Дата: 03.06.2019 16:01
Кількість переглядів: 689

31 травня 2019 року з метою запозичення досвіду у різних сферах життєдіяльності району та налагодження партнерських відносин делегація з Уманщини відвідала територіальні громади Київської області.

Очолювала делегацію голова Уманської районної ради Оксана Супрунець. До складу делегації  із 19 осіб увійшлипосадовці районної ради та райдержадміністрації, депутати районної ради, сільські голови, секретарі сільських рад, керівники районних служб.

Спочатку представники делегації Уманщини відвідали село Буки Сквирського району, де їх на території місцевоголандшафтного парку зустрічала заступник голови Сквирської районної ради Олена Грищенко. Олена Григорівнаознайомила гостей з історією та структурою районної ради, коротко розповіла про стан життєдіяльності населених пунктів Сквирщини й окреслила проблеми та перспективи розвитку регіону. Зокрема, Олена Григорівна  наголосила, що село Буки - це невеликий населений пункт, розташований за 12 км на північ від районного центру Сквира, і налічує близько 600 жителів. Серед інших сіл воно вирізняється тим, що тут у 1996 році зусиллями місцевого бізнесмена, генерального директора ТОВ «Агропромислова корпорація «Сквира» Івана Суслова був створений ландшафтний парк.

Олена Грищенко гостинно запросила делегацію Уманщини прогулятися алеями парку. На вході у цей парковий комплекс збудована церква і каплиця в сучасному стилі, перед якими розташований фонтан, доставлений сюди з Києва із Майдану Незалежності України. Зі слів екскурсовода, Іван Суслов за кошти належного йому бізнесу очистив річку Роставиця і на її берегах розбив ландшафтний парк з вежами і підпірними стінами, мостами, фонтанами і водоспадами, невеликим зоопарком, побудував гідроелектростанцію, над всією цією пишністю розташувався і власний будинок Суслова. Нині тисячі туристів приїжджають сюди помилуватися прекрасною місцевістю і красивими принадами парку, що став туристичною перлиною Київщини.

Далі делегація Уманщини відвідала Ковалівську сільську об’єднану територіальну громаду, що у Васильківському районі Київської області. Ковалівська ОТГ створена 23 грудня 2018 року, її площа - 211,91 кв. км, чисельність населення громади - 6678 осіб.

Зустріч делегації відбулась біля місцевого Будинку культури. Гостей зустрічали хлібом-сіллю голова ОТГ Раїса Клюковська та керівники окремих структурних підрозділів ради.

Отримавши коровай, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець щиро подякувала за теплий прийом та запашний хліб. Від імені гостей господарям громади також було вручено коровай, спечений на Уманщині.

Після екскурсії прекрасно облаштованими дизайнерськими куточками Ковалівки, відвідування місцевої школи-гімназії та Свято-Анастасіївського православного жіночого монастиря в адміністративному будинку Ковалівської сільської ради відбулося засідання круглого столу на тему: «Місцеве самоврядування – основа сталого розвитку суспільства».

Під час засідання, що відбулося у щирій та дружній атмосфері, посадовці з обох регіонів мали можливість у форматі відкритого діалогу обговорити питання залучення громади до вирішення питань місцевого значення; модернізації системи територіальної організації влади; європейський досвід розвитку місцевого самоврядування; окреслити перспективи розвитку органів місцевого самоврядування, інше.

На завершення круглого столу, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець та голова Ковалівської ОТГРаїса Клюковська спільно відзначили, що головною метою діяльності органів місцевого самоврядування є стимулювання економічного розвитку сільської місцевості та підвищення рівня добробуту і якості життя мешканців окремо взятого регіону.

Також Оксана Анатоліївна запросила очільника й представників Ковалівської ОТГ відвідати Уманщину.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь