A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Обговорено актуальні питання життєдіяльності Уманщини

Дата: 04.02.2020 17:00
Кількість переглядів: 536

Сьогодні, 4 лютого 2020 року, голова районної ради Оксана Супрунець взяла участь у робочій нараді, в ході якої обговорено актуальні питання життєдіяльності району. Нарада відбулась під керівництвом голови райдержадміністрації Світлани Волошенюк.

Учасниками засідання стали очільники об’єднаних сільських територіальних громад, селищний та сільські голови, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ та правоохоронних органів.

У ході наради було обговорено питання про виконання дохідної частини бюджету за січень 2020 року; проаналізовано динаміку ефективності використання земельних ресурсів та їх вплив на формування бюджету; заслухано інформацію про роботу комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради за 2019 рік та плани на 2020 рік, проаналізовано підсумки роботи комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради за 2019 рік та плани на 2020 рік; заслухано інформацію про підсумки роботи Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості у 2019 році та плани на 2020 рік, а також обговорено інші питання. 

Зокрема, в ході наради Оксана Супрунець наголосила: «Депутатський корпус районної ради одним із пріоритетів ставить розвиток галузі охорони здоров’я на Уманщині. Як результат, за виділені кошти з районного бюджету та надану спонсорську допомогу з боку керівників сільськогосподарських і фермерських господарств району значно покращено матеріально-технічну базу  КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради. Нині цей медичний заклад забезпечений сучасним обладнанням для повноцінної роботи і відповідає сучасним вимогам. Багато років поспіль лікарня займає рейтингові місця в Черкаській області серед лікувальних установ. Саме тому під час останньої сесії депутати районної ради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Черкаської обласної державної адміністрації  та Черкаської обласної ради щодо створення опорної лікарні на базі комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради».

За словами Оксани Анатоліївни, щоб і цьогоріч лікарня функціонувала на такому ж рівні, необхідно забезпечити її відповідним фінансовим ресурсом. Таку можливість нині мають, насамперед, ті сільські ради, які отримують надходження за рахунок  акцизного податку. Посадовець висловила сподівання, що із сільських бюджетів буде надано субвенції на утримання КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради.    

Також, з огляду на перспективу, Оксана Анатоліївна закликала сільських голів виготовити технічні паспорти на всі об’єкти медичної галузі Уманщини та зареєструвати на них право власності.

За підсумками проведеної наради дано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь