A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Оприлюднено Основну державну топографічну карту масштабом 1:50 000

Дата: 02.02.2022 11:41
Кількість переглядів: 4694

Цифрову топографічну карту масштабом 1:50 000 та  базу топографічних даних на територію України створила Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру  в межах реалізації спільного проєкту з Картографічною службою Королівства Норвегія «Карти для сприяння належному управлінню землями в Україні».

- Надання доступу користувачам та використання ними Основної державної топографічної карти забезпечить єдину картографічну основу для держателів геопросторових даних на центральному та місцевому рівні, - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

За його словами, це дозволить уникнути несумісності картографічної основи та сприятиме створенню наборів геопросторових даних та їх інтеграції в національну інфраструктуру геопросторових даних.  

Крім цього, у майбутньому Держгеокадастром передбачається організація топографічного моніторингу зазначеної карти, що дасть можливість використовувати її як надійне, офіційне, державне джерело топографічних даних для всієї території України, у тому числі для територіальних громад.

Доступ користувачів до створеної Основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 забезпечено на геопорталі пілотного проєкту національної інфраструктури геопросторових даних (nsdi.gov.ua) за посиланням: https://nsdi.gov.ua/map50k

Наразі тривають роботи по усуненню виявлених неточностей Основної державної топографічної карти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь