A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У НАЗК пояснили, чи потрібно подавати декларацію колишнім посадовцям

Дата: 20.01.2022 14:09
Кількість переглядів: 5229

Якщо посадовець у 2021 році звільнився з державної служби або іншої посади, яка передбачала обов’язок декларування, тоді у 2022 році він має подати ще одну декларацію, пояснюють у НАЗК.

Колишні посадовці мають подати декларацію “після звільнення” у період з 1 січня до 31 березня включно наступного року після того, як припинили обіймати посаду, яка передбачає обов’язок декларування.

Зверніть увагу, що у новій формі декларації для того, щоб подати декларацію після звільнення, у розділі «Вид декларації та звітний період» потрібно обрати вид декларації “щорічна”, а потім обрати позначку “я припинив (ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)”. 

Водночас існує кілька випадків, коли декларацію після звільнення подавати не потрібно: 

- якщо до 1 квітня 2022 року ви знову влаштовуєтесь на роботу, яка передбачає обов’язок декларування;

- якщо ваша декларація при звільненні охопила період з 01.01.2021 по 31.12.2021 включно. У такому разі вам не потрібно подавати щорічну декларацію за 2021 рік, бо вказана декларація вже є річною; 

- якщо ваша посада більше не передбачає обов’язок декларування. Наприклад, згідно зі змінами, внесеними до закону, чи у зв’язку зі зміною статусу юридичної особи публічного права на юридичну особу приватного права. У цьому випадку ви втрачаєте статус суб’єкта декларування, і вимоги фінансового контролю більше не поширюються на вас, а отже, вам більше не потрібно подавати декларації будь-якого виду.

Нагадуємо, що кампанія декларування триває до 31 березня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь