A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Віталій Олійник: Нехай повносило звучить на етнофестивалі у Терлиці рідна пісня і кличе до танцю музика!

Дата: 30.08.2021 10:02
Кількість переглядів: 526

28 серпня 2021 року в селі Терлиця, що входить до складу Монастирищенської громади, відбувся етнофестиваль, засновником та меценатом якого став місцевий підприємець Олег Яровий.

В урочистому відкритті фестивалю взяв участь голова Уманської районної ради  Віталій Олійник. У своєму вітальному слові Віталій Васильович привітав відзначив: «Так повелося, що кожний етнографічний фестиваль збирає в родинне коло українців на батьківській землі, щоб  повносило звучала у нашій державі українська мова, окрилювала рідна пісня і кликала до танцю музика. Упевнений, що під час перебування тут, на Ярмарковій площі, ви сповна відчуєте приязнь, тепло і гостинність організаторів фестивалю, зможете познайомитися з тисячолітньою історією краю і його сьогоденням, щедро зачерпнути наснаги з чистих джерел народної культури».

- Бажаю всім плідної праці, творчих злетів, доброго здоров’я, миру і благополуччя. Нехай повносило звучить на вашому етнофестивалі рідна пісня і кличе до танцю музика, - додав голова Уманської районної ради  Віталій Олійник.

У програмі фестивалю - майстерня українського танцю, ліплення з глини за віковічними традиціями, виступи народних колективів, ярмарок народних промислів та дивовижні майстер-класи.

Родзинкою нинішнього фесту стали  виступи українського фольклорного гурту «Буття», фольк- та рок- музиканта Василя Лютого, народного аматорського колективу «Дивина».

Під час святкового концерту відвідувачів пригощали виїзні кухні, частували прохолодними напоями та гарячими стравами. На території фестивалю також можна було придбати сувеніри, а діти розважалися на батутах  та смакували солодкою ватою.

Продовжив концертну програму  гурт "Zgorla". Артисти запалювали всіх  піснями та закликали до драйвових танців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь