A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщину завітав Надзвичайний та Повноважний посол Латвії в Україні

Дата: 01.09.2021 18:52
Кількість переглядів: 1123

1 вересня 2021 року на Уманщину завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. Разом з ним Уманщину відвідав Едвінс Северс – Третій Секретар Посольства Латвії в Україні.

Поважних гостей на уманській землі зустрічав голова Уманської районної ради Віталій Олійник. У рамках цього візиту відбулася зустріч пана Посла з керівництвом та студентами Уманського національного університету садівництва. Зустріч розпочалася з традиційного для українців вручення короваю.

Від імені депутатського корпусу Уманської районної ради її очільник Віталій Олійник висловив пану Послу  Юрісу Пойкансу високу повагу за відповідальну дипломатичну місію яку він виконує в нашій країні. «Знаємо, що період Вашої діяльності означений багатьма добрими справами в розвитку українсько-латвійських відносин. Латвійська Республіка, поряд з іншими країни Європи, постійно підтримує Україну в ключових питаннях і надає допомогу в реалізації системних реформ у нашій державі» - наголосив Віталій Васильович.

Зі свого боку, Посол Латвійської Республіки в Україні акцентував увагу на тому, що в українсько-латвійських відносинах важлива роль належить розвитку міжрегіонального співробітництва. Зокрема, пан Юріс Пойканс наголосив, що з кожним роком активніше розвиваються партнерські відносини між адміністративно-територіальними одиницями двох країн в економічній, культурно-гуманітарній, науково-освітній,  туристичній сферах. Відбувається обмін делегаціями на рівні органів самоврядування.

Студенти та викладачі мали нагоду долучитися до діалогу з паном Послом. Поставлені питання стосувалися поновлення туризму після пандемії COVD-19, академічної мобільності студентів, працевлаштування, проведення реформ у нашій країні та інше.

Далі пан Посол відвідав Уманський національний дендрологічний парк «Софіївка», де разом з директором парку, членом-кореспондентом Національної академії наук України, доктором біологічних наук Іваном Косенком та головою Уманської районної ради Віталієм Олійником посадив дуб з нагоди 225-річчя заснування славнозвісного парку «Софіївка».

Користуючись нагодою, голова Уманської районної ради Віталій Олійник виконав почесну місію - вручив нагороду Уманської районної ради «За заслуги перед Уманщиною» директору дендрологічного парку «Софіївка» Івану Косенку за активну роботу зі збереження і відновлення старовинного парку, особистий внесок в економічний та соціальний розвиток Уманського району та з нагоди  30-ї річниці Незалежності України. 

Також під час візиту пана Юріса Пойканса на Уманщину було обговорено питання щодо налагодження партнерських контактів  між Уманським районом та регіонами Латвії.

 

Завершилась програма перебування Посла Латвії в Україні екскурсією старою частиною міста Умань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь