A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У географічному центрі країни підняли найбільший Прапор в Черкаській області

Дата: 23.08.2021 14:27
Кількість переглядів: 328

23 серпня 2021 року у географічному центрі країни поблизу села Мар'янівка підняли найбільший стяг в області. Участь в урочистих заходах взяв Президент України Володимир Зеленський, народні депутати, представники обласної, районної та місцевої влади.

- У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут – у географічному центрі України. Саме тут б’ється серце України. Це артоб’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами, – сказав Глава держави. Президент зазначив, що синьо-жовтий стяг – це більше ніж прапор, це символ нашої великої української сім’ї.

Пролунав Державний гімн України у виконанні оркестру та відбулася церемонія підняття Державного прапора на флагшток заввишки 52 метри. Це найбільший державний стяг на Черкащині. Потому пролунало 10 святкових залпів.

- Це справді одне з тих свят, що об'єднує наших громадян. І дуже приємно, проїжджаючи вуличками сіл і містечок Черкащини, бачити, що не лише на адмінбудівлях, а і на звичайних сільських чи міських будинках черкащан майорять синьо-жовті стяги. Я переконаний, що маємо зробити все, аби Український Прапор став впізнаваним у світі символом успішної країни, яка здолала зовнішні загрози і внутрішні виклики та сформувала консолідоване і заможне суспільство, - вважає очільник обласної ради Анатолій Підгорний.

Одночасно державні прапори були підняті в усіх регіонах України, де в межах Національної програми «Велике будівництво» також були споруджені спеціальні флагштоки. Синьо-жовтими кольорами підсвітили низку будівель, зокрема фасади Верховної Ради, Національної опери, палацу «Україна», ЦУМу, ТРЦ «Гулівер» у Києві.

До 30-річчя незалежності України у кольори нашого національного прапора також «зафарбують» Ніагарський водоспад, що на кордоні Канади та США, і будівлю Ради Європи у Страсбурзі.

Джерело: офіційний сайт Черкаської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь