A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Потенціал креативної економіки України - один із найсильніших в Європі

Дата: 08.07.2021 15:30
Кількість переглядів: 249

На цьому наголосив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час IV конференції з питань реформ в Україні, що проходила 7-8 липня 2021 року у Вільнюсі. Він розповів про креативні індустрії (КІ) та туристичний потенціал України.

«Розвиток країни прямо пов’язаний з інвестиціями. Як державними, так і приватними. Це світова практика, в тому числі серед держав із сильною економікою. Можливостей безліч. Особливо коли потенціал креативної економіки в України є одним із найсильніших у Європі. Тож ми відкриті до співпраці», – підкреслив Міністр.

За словами Міністра, креативні індустрії складають майже 4% ВВП України. З однієї вкладеної у них гривні, додатково можна отримувати близько 2,2 гривні. Враховуючи, що креативним індустріям треба виключно людський ресурс – потенціал невичерпний. З метою покращення умов для галузі, наразі налагоджується прямий діалог між владою і бізнесом щодо розвитку креативних індустрій. У межах Ради з розвитку креативної економіки при КМУ уже створено кілька робочих груп за секторами (мода, концертна індустрія, народні художні промисли) за активного залучення представників сфери. Ведеться робота з запуску креативних хабів. Вони мають стати місцями розвитку креативного бізнесу, здебільшого для великих міст.

Крім того, у сфері туризму запроваджена державна цільова програма «Мандруй Україною». Вона відкриває широкі інвестиційні можливості для приватного бізнесу. Не менш важливий проєкт – «Велика Реставрація», який реалізовуватиметься, поряд з іншим, завдяки державно-приватному партнерству. Йшлося і про процес, що тільки розпочинається: легалізація ігрового бізнесу, його функціонування в готелях із чіткими рамками.

Джерело: офіційний сайт Міністерства культури та інформаційної політики

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь