A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Олексій Чернишов: Реформа децентралізації влади має бути закріплена змінами до Конституції

Дата: 04.06.2021 14:57
Кількість переглядів: 281

Результати та подальші плани реформи децентралізації Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов обговорив зі Спеціальним посланником Уряду Федеративної Республіки Німеччина з питань реформи децентралізації в Україні Ґеорґом Мільбрадтом. 

«Ми високо цінуємо підтримку Німеччини та її участь у реформі децентралізації в Україні. Сьогодні ми обговорили фундаментальні речі, що сприятимуть подальшому ефективному впровадженню децентралізації. Наразі ми очікуємо прийняття двох законів та змін до Конституції. Я щиро вдячний шановному Ґеорґу Мільбрадту за пропозиції щодо пришвидшення реформи в Україні», — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

Спеціальний посланник Уряду Федеративної Республіки Німеччина з питань реформи децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт зауважив, що реформа децентралізації в Україні є успішною й «головне — не зупинятися». 

«Зміни до Конституції є наріжним каменем реформи децентралізації. Я дуже сподіваюсь, що вони будуть прийняті найближчим часом і реформа продовжить свою активну реалізацію», — зазначив Ґеорґ Мільбрадт.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено обговоренню положень проєкту закону «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, питанню правосуб’єктності органів місцевого самоврядування та нагляду за рішенням органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, під час виступу на Конгресі місцевих і регіональних влад Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов наголосив, що реформа децентралізації має бути завершена у найкоротші строки.

Джерело: офіційний сайт Мінрегіону


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь