A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулася чергова сесія Уманської районної ради

Дата: 03.06.2021 16:56
Кількість переглядів: 519

Сьогодні, 3 червня 2021 року, голова Уманської районної ради Віталій Олійник провів шосту, чергову, сесію районної ради. У роботі пленарного засідання взяв участь голова районної державної адміністрації Ігор Миклащук, голови територіальних громад новоутвореного Уманського району, керівники структурних підрозділів РДА, працівники виконавчого апарату районної ради, представники ЗМІ.

Перед початком роботи сесії Віталій Олійник вручив депутатам районної ради нові посвідчення обранців району замість раніше виданих тимчасових.

Затвердивши порядок денний, депутати приступили до розгляду проєктів рішень чергової сесії.

Спочатку на сесії обранці району заслухали інформацію районної державної адміністрації про роботу служби у справах дітей, яку представила очільник цього структурного підрозділу Олена Камінська.

За словами Олени Петрівни, станом на 01.05.2021 на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 178 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Бабанська ТГ-18, Ладижинська ТГ- 21, Паланська ТГ- 43, Дмитрушківська ТГ-37, Баштечківська ТГ-7, Маньківська ТГ-52). З них під опікою, піклуванням – 128 дітей, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу – 40 дітей, у  державних закладах – 10 дітей. Протягом 2020 року усиновлено 4 дітей громадянами України, а протягом 2021 – 1 дитина, ще одна справа щодо усиновлення перебуває на розгляді у суді. В Уманському районі функціонує 4 дитячі будинки сімейного типу та 4 прийомні сім’ї, на вихованні в яких перебуває 41 дитина.

Надану інформацію депутати взяли до відома й запропонували щоквартально розглядати на сесії районної ради питання про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації.

Далі депутати заслухали й взяли до відома інформацію керівника Уманської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка про результати роботи Уманської місцевої прокуратури на території Уманського району в 2020 році.

Також на сесії депутати підтримали запропоновані зміни до рішень районної ради від 24.12.2020 №2-1/VІІІ «Про районний бюджет Уманського району на 2021 рік»; від 23.10.2020 №61-9/VІІ «Про безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Бабанської селищної ради, Дмитрушківської, Ладижинської, Паланської сільських рад та Уманської міської ради».

Окрім того, депутати затвердили районну програму з висвітлення діяльності органів влади та відзначення державних свят і пам’ятних дат на 2021-2025 роки, план роботи районної ради на друге півріччя 2021 року, утворили Тимчасову контрольну комісію районної ради щодо стану будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території Уманського району та затвердили її персональний склад і Положення про цю Тимчасову контрольну комісію.

На завершення сесії, обранці району заслухали інформацію голови постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, туризму та засобів масової інформації Ірини Світової щодо розгляду звернення про роботу дитячої установи в м.Христинівка.

 

Виконавчий апарат районної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь