A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

В Уманському районі стартував проєкт «День громади»

Дата: 27.05.2021 17:58
Кількість переглядів: 768

Сьогодні, 27 травня 2021 року, в Уманському районі стартував проєкт «День громади». Першою в селі Берестівець презентувала себе представникам інших громад Паланська територіальна громада. У заході взяв участь голова Уманської районної ради Віталій Олійник.

Спочатку староста села Берестівець Галина Панасюк провела екскурсію населеним пунктом. Це – село особливе, воно вирізняється серед інших сіл Черкащини. Кілька років тому мальовничий і доглянутий Берестівець здобув статус найкращого села нашої області за благоустроєм. Тут вся інфраструктура має особливий затишок, охайність, облаштованість. У громадських місцях села багато квіткових композицій, красивих декоративних дерев і кущів. Щовесни квітують тут сакури, магнолії, каштани, а батьки новонароджених берестівецьких дітей висаджують щороку бузкову алею. А місцевий парк «Вікторія» та сучасний стадіон «Максімус» стали окрасою не лише села, а й всього Уманського регіону.

Всього цього досягнуто завдяки ефективній співпраці влади та місцевого сільгоспвиробника ТОВ «Берестівець», яке понад 30 років очолював Почесний громадянин Уманського району, депутат Уманської районної ради багатьох скликань, нині вже покійний, Василь Чекаленко. Тепер справу батька продовжує син Олександр.

Офіційна частина заходу відбулася в місцевому Будинку культури. У розрізі всіх сіл Паланську територіальну громаду презентував сільський голова Руслан Яремчук. Руслан Анатолійович з позитивного боку відзначив проект «День громади»: «У нас виникають спільні проблемні питання, особливо це було на початку утворення об’єднаних територіальних громад. Але належної комунікації не було, тому такі зустрічі досить важливі».

Зокрема, цього дня темою обговорення стали наступні питання:  

  • Ефективність надання медичних послуг населенню. Визначальні чинники і типові проблеми, шляхи їх вирішення.
  • Програма «Велике будівництво» на Уманщині: надбання і проблеми.
  • Підготовка та прийняття стратегії розвитку освіти. Головні проблеми та виклики на прикладі Паланської громади.
  • Комітет ТЕБ НС - дієвий інструмент проти пандемії Covid-19.

Перед очільниками територіальних громад Уманського району також виступив голова Уманської районної ради Віталій Олійник. Серед іншого, Віталій Васильович наголосив на важливості комунікації між громадами.

- Якщо людина нікуди не виїжджає зі свого села чи міста, – сказав він, – то вона не може порівняти місце, де живе, з чимось іншим, новим. Я переконаний, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. І насправді приклади, які ми сьогодні побачили, в них дуже добре показано, як можна ефективно організувати роботу в громаді так, щоб створити нормальні умови для життя і щоб громада відчувала відповідальність за своє майбутнє.

Підвів підсумки та подякував усім за активність голова Уманської РДА Ігор Миклащук: «Переймайте хороші ідеї, дізнавайтесь, як ваші колеги вирішують проблеми, діліться своїм досвідом. Ми всі об’єднані не лише однією територією, а й бажанням покращувати життя людей».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь