A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Віталій Олійник взяв участь у заходах з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 17:20
Кількість переглядів: 686

26 квітня 2021 року минає тридцять п’ять років від тієї весняної ночі, коли сталась страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. «Мирний атом» за лічені секунди кардинально змінив перебіг людського буття, здолав державні кордони, перетворив частину чудового українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу. Тепер щорічно наша країна відзначає сумну дату в новітній українській історії.

З цієї нагоди, у день 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, голова Уманської районної ради Віталій Олійник, голова районної державної  адміністрації Ігор Миклащук, очільники сільських територіальних громад, голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, представники громадських організацій, учнівська молодь  відвідали село Піківець, де біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм.

Під час цього мітингу хвилиною мовчання було вшановано мужніх рятівників, усіх тих представників Уманського району, які стали на шляху ядерної стихії, а також покладено квіти до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля.

Звертаючись до присутніх, Віталій Васильович наголосив, що після техногенної катастрофи минуло 35 років, та, незважаючи на давність літ, це і нині відкрита суспільна рана.

- Сьогодні ми вшановуємо всіх наших земляків, які заплатили життям, прийнявши першими на себе хвилі радіаційного вибуху і тих, хто з честю виконав обов’язок і вступив у смертельний двобій з невидимим ворогом. Усі вони стали героями, їх імена навіки вписані в історію народу, в історію Уманщини, - зазначив Віталій Олійник.

На завершення свого виступу, Віталій Васильович сказав: «Від імені депутатського корпусу Уманської районної ради висловлюю вдячність усім вам, шановні чорнобильці, хто присутній зараз тут і тим, які нині живуть на території об’єднаного Уманського району, за ваш мужній вчинок, який ви зробили ціною власного здоров’я, приборкуючи наслідки трагедії для прийдешніх поколінь».

За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації Чорнобильської катастрофи та з нагоди відзначення 35-ї річниці Чорнобильської аварії, грамотами районної державної адміністрації та районної ради, орденом «35 річниця Чорнобильської катастрофи», медаллю «35 річниця Чорнобильської катастрофи» нагороджені десятки чорнобильців. Багатьом була надана матеріальна допомога від місцевих небайдужих спонсорів.

Чин панахиди з нагоди вшанування пам’яті жертв Чорнобиля та всіх, хто поклав життя у двобої зі смертельною ланцюговою реакцією відслужив отець Володимир.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь