A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Із засідання шостої сесії Черкаської обласної ради

Дата: 23.04.2021 15:37
Кількість переглядів: 574

23 квітня  2021 року відбулася шоста сесія Черкаської обласної ради. На пленарне засідання для участі у її роботі зареєструвалося 54 депутати. Це дало змогу голові обласної ради Анатолію Підгорному, який вів її засідання, оголосити сесію відкритою.

У роботі сесії взяв участь голова Уманської районної ради Віталій Олійник.

На початку головуючий повідомив присутнім, що 26 квітня виповнюються 35-ті роковини чорнобильської катастрофи, що принесла величезні людські жертви. Депутати і всі присутні вшанували їх пам'ять, а також військовослужбовців та мирних жителів, які загинули у війні на Сході України та у ході АТО/ООС хвилиною мовчання.

Далі Анатолій Підгорний оголосив зміни в депутатській фракції обласної ради «Слуга народу», головою якої став депутат Анатолій Яріш, та надав слово народному депутату України Сергію Нагорняку, який звернувся до депутатів обласної ради щодо ситуації з «Черкасиобленерго», яке мають намір приватизувати.

Він висловився проти приватизації підприємства і запропонував депутатам обласної ради розглянути у ході цього пленарного засідання питання про доцільність того, щоб частина акцій обленерго перейшла у комунальну власність області.

Після цього слово для виступу було надано голові громадських організацій «Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»» та обласної організації інвалідів «Діти Чорнобиля» Ользі Янчук, яка напередодні 35 роковин чорнобильської трагедії вручила Почесні грамоти голові обласної ради Анатолію Підгорному, заступнику Михайлу Мушієку, депутатам Олександру Вельбівцю, Віталію Ковалю, Семену Радченку за їх постійну безкорисливу співпрацю і допомогу громадянам, потерпілим від наслідків чорнобильської катастрофи, та внесок у соціальний захист потерпілих від аварії на ЧАЕС.

Відповідно до Регламенту обласної ради було відведено час для оголошення заяв і звернень депутатами від фракцій політичних партій.

Від фракції ВО «Черкащани» першим з трибуни виступив депутат Олег Петренко. Він звернувся з пропозицією провести спільну нараду разом з Фондом Держмайна України щодо питання, яке порушив у своєму виступі народний депутат України Сергій Нагорняк.

Далі з трибуни сесії депутат Світлана Волгіна запропонувала розробити відповідну програму дій, згідно яких розпочати будівництво сучасної обласної інфекційної лікарні, адже Черкащина – єдина область, яка не має такого обласного медичного закладу, а міська інфекційна лікарня функціонує в орендованому приміщенні і скоро оренда закінчується.

Депутат Григорій Плічко порушив звернення до Кабінету міністрів України щодо недопущення звуження прав застрахованих осіб з приводу внесених Міністерством соціальної політики змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на збільшення розміру трудового страхового стажу.

Депутат Олександр Коваленко звернувся з приводу того, що Кам’янську територіальну громаду виключили з програми розподілу шкільних автобусів на умовах співфінансування з обласного бюджету та наголосив на необхідності повернення громади до розподілу та отримання шкільних автобусів.

Скористалися своїм правом на оголошення звернень депутати фракції «Слуга народу». Зокрема,  Анатолій Яріш виступив із проєктом звернення депутатів Черкаської обласної ради до Президента України та Прем’єр-міністра України щодо недопущення заборони експорту соняшнику та соняшникової олії, а Валерій Данилевський –до Міністерства освіти і науки та Міністерства фінансів України щодо виділення додаткових коштів на закупівлю шкільних автобусів та окремо до Верховної Ради України щодо внесення змін до Постанови 16 грудня 2020 року №1092-ІХ щодо підготовки відзначення у жовтні 2021 року 100-річчя з дня заснування Черкаського національного університету імені Богдана Xмельницького.

Далі від фракції ПП «Європейська солідарність» обласної ради Віталій Коваль заявив, що ЄС звертається до СБУ та інших органів щодо невизнання результатів виборів в округах №№50 та 87. Важливість привернення уваги до виборів в цих округах він аргументував тим, що там порушена демократія, а на Черкащині в жовтні 2021 року плануються вибори.

Ряд інших представників фракції «Європейська солідарність» Оксана Циганок звернулася з трибуни розглянути звернення до відповідних органів щодо «вагнерівців»; В’ячеслав Бабенко – щодо невідкладного забезпечення лікарень необхідним обладнанням і належним соціальним захистом медичних працівників; а Олександр Радуцький – щодо доцільності здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії щодо проєкту «Оновлення КНП «Черкаський онкодиспансер ЧОР».

Згодом подібне звернення оголосив заступник голови Михайло Мушієк. Воно стосувалося також онкодиспансеру, а саме: про надання дозволу КНП «Черкаський онкодиспансер ЧОР» на укладання договору фінансового лізингу на придбання медичного обладнання.

Проєкт звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення та проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з цього питання оголосила депутат від фракції ВО «Батьківщина» Наталія Кравцова

Про проведення перевірки фактів порушення ліцензійних умов провадження освітньої діяльності до голови облдержадміністрації, Управління освіти і науки облдержадміністрації, Управління служби якості в Черкаській області звернулася Світлана Легойда з фракції «За майбутнє».

Її колега Вадим Гайович подав депутатський запит, у якому йшлося про перевірку незаконного будівництва свердловини та порушення законодавства у сфері надрокористування земельних відносин  та містобудівної діяльності тощо.

Правом для звернень і оголошення заяв скористалися також і депутати Віктор Погорілий, Олександр Вельбівець, Семен Радченко, Олександр Олененко.

Окремі заяви і звернення депутати голосуванням включили до порядку денного сесії.

Після його затвердження  депутати приступили до розгляду питань.

Джерело: офіційний сайт Черкаської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь