A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Асоціація надала більше 100 пропозиції до нової редакції Закону Про місцеве самоврядування

Дата: 19.03.2021 15:23
Кількість переглядів: 315

Українська асоціація районних та обласних рад надала профільному Комітету ВРУ пропозиції до нової редакції Закону Про місцеве самоврядування України. Пропозиції сформовані за результатами всеукраїнських консультацій з керівниками районних та обласних рад. Над текстом працювали експерти УАРОР Микола Тітов та Ігор Пілько, Президент Асоціації Сергій Чернов та Секретаріат УАРОР.

До нового Закону УАРОР надала більше 100 пропозицій, з них 18 до статей про повноваження районних та обласних рад та 17 про місцеві державні адміністрації.

Втім, як йдеться  у супровідномі листі, УАРОР вбачає такий алгоритм розвитку децентралізаційних процесів:

  • внести зміни до Конституції України, у частині, що стосується  місцевого самоврядування, зокрема передбачити створення виконавчих органів обласних та районних рад;
  • нову редакцію закону ухвалити тільки після внесення відповідних змін до Конституції України;
  • внести зміни до Бюджетного кодексу України стосовно передбачення реальних дохідних джерел наповнення бюджетів районних рад або додаткової дотації з бюджету для забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня;
  • спільно з іншими асоціаціями місцевого самоврядування в найкоротший термін напрацювати зміни до чинного Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з урахуванням процесів децентралізації.

Нагадаємо, раніше експерт Асоціації заявив, що Закон який був презентований 1 березня не включив низку положень про які було домовлено з УАРОР на робочій групі, у тому числі стосовно повноважень та перехідних положень.

Джерело: офіційний сайт УАРОР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь