A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Дата: 10.03.2021 14:01
Кількість переглядів: 1210

9 березня 2021 року наш народ, усе світове українство відзначали 207-му річницю з дня народження велета українського духу, видатного мислителя, просвітника, поета, митця Тараса Григоровича Шевченка. З безсмертним іменем Кобзаря пов’язані найбільш славетні та драматичні сторінки національної історії, здобутки та звершення українців у різних сферах життя, трудові та бойові звитяги наших співвітчизників.

Сьогодні, 10 березня, 160-ті роковини з дня смерті великого митця Тараса Шевченка.

З метою вшанування пам’яті видатного сина українського народу в селі Родниківка відбулася церемонія покладання квітів до погруддя Великому Кобзарю. У заході взяли участь заступник голови районної ради Богдан Сокур, голова районної державної адміністрації Ігор Миклащук, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький та інші.

«Сьогодні кожен читає слова Шевченка по-особливому і сприймає їх ще більш особливо, бо ті умови, в яких жив Шевченко, були не простими. Ще тоді він закладав великий поклик до боротьби. «Борітеся - поборете» - це сигнал і символ того часу, в який ми живемо. Історія України завжди була складною, але вона була героїчною не лише тому, що ми проходили скрізь важкі випробування, а й тому, що кожен йшов до кінця. Шевченко вмів це показати, вмів надихнути. Саме тому сьогодні цінність творів, які він писав, є особливою. А переоцінити вклад Шевченка просто неможливо. В найважчі хвилини ми звертаємося до Кобзаря, адже перечитуючи його знову і знову, ми набираємося неймовірної сили та віри у наше майбутнє. Бо лише з нашою твердою вірою, з ім’ям Тараса Шевченка ми обов’язково переможемо, а Україна буде дійсно сильною та процвітаючою державою», - зазначив заступник голови районної ради Богдан Сокур.

Довідка: в селі Родниківка погруддя Тарасу Шевченку встановлено в березні 1988 року за ініціативи тодішнього голови Родниківської сільської ради Сергія Войченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь