A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Синоптики спрогнозували березневу погоду на Черкащині

Дата: 01.03.2021 16:13
Кількість переглядів: 289

Стартував березень – місяць міжсезоння, якому притаманні як зимові риси, так і весняні. Тобто, морозні ночі залишаються за зимою, а день з полуденними відлигами належатиме весні, відзначає начальник обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

Завдяки антициклону, який розташувався над Західною Європою, атлантичні циклони оминають наш регіон по північним та східним траєкторіям. Тому суттєві опади на поточному тижні малоймовірні. Але температура коливатиметься: у вівторок ще достатньо прохолодно: вночі 2º морозу – 3º тепла, вдень 3-5º тепла. Надалі відчутно потеплішає, вночі близько 0º, вдень 7-12º тепла.

У вихідні, за короткостроковим прогнозам, чергове похолодання: вночі 3-8º морозу, вдень 1-6º тепла. Помірно-тепла погода вдень сприятиме повільному сніготаненню та руйнуванню льодоставу на річках, а невеликі морози вночі стримуватимуть ці весняні процеси.

Лютий 2021 став найхолоднішим і найбагатшим на сніг із зимових місяців, увійшов в 10 найбільш холодних за останні 30 років на Черкащині. Середньомісячна температура -3,8..-5,5º, що в межах та дещо нижче норми. Опадів випало 39-64 мм або 98-170% від норми.

Календарна зима 2020-2021 рр. видалася однією із найбільш холодних та найбільш сніжних для останніх 5 років. Середня температура повітря зими 2-3° морозу, що на 2° вище кліматичної норми. Загальна кількість опадів – 130-170 мм або 100-140 % від норми. Зима запам’ятається комплексом зимових небезпечних явищ, які ускладнювали життєдіяльність населення, роботу об’єктів енергетики, транспорту та комунальних служб.

Сніговий покрив був значної висоти 27-37 см, щільний, важкий, зі значними запасами води. Проте дефіцит опадів зберігається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь