A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині урочисто вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 16:34
Кількість переглядів: 609

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 32-а річниця виведення радянських військ з Афганістану. Саме війна в Республіці Афганістан, яка тривала довгих 10 років, була найбільш масштабною та кривавою.

Поділяючи всю біль з тими, хто втратив у цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, сьогодні, 15 лютого 2021 року, у залі засідань Будинку рад відбувся урочистий захід за участю представників влади та громадськості Уманщини.   

Зі словами глибокої вдячності до присутніх звернулися міський голова Ірина Плетньова, перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Богдан Сокур, очільник Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко.

Зокрема, Богдан Валерійович зазначив, що нічим не зміряти глибину трагедії, що спіткала людей, які пройшли такий складний життєвий шлях.

– Та чужа війна ламала долі, змінюючи їх назавжди, – сказав посадовець. – Спадок від неї ще більше загартував український характер. Тепер ми змушені відстоювати власну державу на Сході. І воїни, які бачили жахи Афганської війни, стояли або стоять і нині на передовій, захищаючи Україну. Вони одні з перших пішли на захист нашої держави знаючи, якою страшною і безжальною може бути війна. Наші воїни – взірець дієвого патріотизму, єдності усіх поколінь українського народу.

На завершення свого виступу, Богдан Валерійович висловив вдячність учасникам бойових дій на території інших держав, зокрема голові Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, депутату Уманської районної ради восьмого скликання Олегу Зайченку, за активну участь у громадському житті Уманщини та патріотичне виховання молодого покоління.

Загиблих воїнів-інтернаціоналістів присутні вшанували хвилиною мовчання.

За значний особистий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав почесними грамотами Уманської районної ради були нагороджені:

Гнатюк Борис Петрович – учасник бойових дій, житель с. Берестівець;

Товстюк Петро Андрійович – учасник бойових дій, житель с. Родниківка.

Також у ході урочистого мітингу ряд ветеранів із рук представників влади отримали медалі.

Для присутніх у залі звучали тематичні музичні виступи, які щемили серця сумними спогадами, змушували задуматися про ціну миру і людського життя.

Далі у міському сквері Молодіжний відбулася церемонія покладання квітів до підніжжя пам’ятного знаку загиблим в Афганістані.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь