A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сергій ЧЕРНОВ: Сьогодні повноваження всіх рад незалежно від кількості населення абсолютно однакові

Дата: 11.02.2021 15:05
Кількість переглядів: 240

«Громади мають надавати населенню значну частину якісних послуг, незалежно від кількості населення в них», — прокоментував хід децентралізації президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

«Тобто люди, які проживають на певних територіях, повинні мати однаковий перелік послуг і однаково високу якість отримання таких послуг. І це було основне завдання реформи децентралізації. Наблизити послуги до людей на ті території, де вони проживають. Якщо там не було послуги – вона повинна була з’явитись з урахуванням того, що у райони передані всі місцеві податки і збори і збільшене фінансування, а тому якість всіх послуг повинна буде зрости у рази. Як приклад: на Харківщині проживають близько 2,7 млн людей та понад 200 тисяч переселенців, створено 56 громад, але підходи мають бути усюди однакові.

Від імені Української асоціації районних та обласних рад ми викладали нашу позицію і протягом минулого року керівництву держави на всіх рівнях говорили про всі ризики, яких не уникнути, якщо певні рішення будуть реалізовуватись у тому вигляді, в якому їх було прийнято на вищому рівні. Зокрема, ми пропонували зовсім іншу редакцію. З тим, щоб 2021 рік став перехідним роком, особливо в бюджетній сфері, і щоб ми еволюційним шляхом побачили, чи спроможні громади однаково виконувати повноваження.

Також, ми рекомендували диференційовано поставитись до передачі майна, наприклад, якісь послуги сконцентрувати на рівні укрупнених районів і вони природно повинні там бути. Відрегулювати податкову базу з тим, щоб ті повноваження, які сьогодні виписані в Конституції України і в базовому Законі про місцеве самоврядування, кожен рівень органу влади, –  могли реалізувати».

Джерело: офіційний сайт Черкаської обласної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь