A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Верховна Рада підтримала перехід на електронну трудову книжку

Дата: 05.02.2021 14:33
Кількість переглядів: 251

Верховна Рада України підтримала перехід з паперового на електронний варіант трудової книжки. За прийняття закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (№ 3623) проголосували 265 народних депутатів.

Законом передбачено введення обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, а також законодавче врегулювання питання автоматичного призначення пенсії за віком через Особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Протягом найближчих 5 років буде використовуватися як паперовий, так і електронний варіант.

Законом встановлюється п'ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника (у цей період застосовуватимуться як паперова трудова книжка, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника з Державного реєстру).

Передбачено, що відомості про трудову діяльність до Державного реєстру через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду у вигляді сканованих або оцифрованих копій передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо) вноситимуть працівник і роботодавець з обов'язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Державного реєстру роботодавець зобов'язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під розпис. При цьому роботодавець повинен вносити на вимогу працівника до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

В рамках автоматичного призначення пенсій також планується можливість визначення за допомогою програмних засобів Державного реєстру найбільш вигідного варіанту для призначення пенсії, включаючи дату такого призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь